Mainos
Mainos

Amerikkalaissivuston raju väite: Alumiinifolio aiheuttaa vakavan terveysriskin

Ruoan valmistaminen alumiinifolioon käärittynä voi olla terveydelle haitallista, uutisoi tunnettu ruokasivusto Foodbeast.

Alumiinifoliosta voi imeytyä kuumennettaessa ruokaan alumiinia, väittää International Electrochemical Sciencessa vuonna 2012 julkaistu tutkimus. Liukenemista tapahtui etenkin kuumissa lämpötiloissa ja silloin, kun ruoat olivat erittäin mausteisia tai hapokkaita.

Tutkijoiden mukaan alumiinin liukeneminen ylitti Maailman terveysjärjestön asettamat raja-arvot.

Alumiini on yhdistetty lukuisiin terveyshaittoihin, joita tutkijoiden mukaan on mahdotonta tiivistää yhteen niiden laajan kirjon takia. Yksi mahdollinen yhteys on kuitenkin löydetty esimerkiksi Alzheimerin tautiin. 

Myös monet padat ja kattilat sisältävät alumiinia, mutta yleisesti ottaen ne ovat turvallisia käyttää pintakäsittelynsä ansiosta. Käsittely estää alumiinia imeytymästä ruokaan. Kertakäyttöistä alumiinifoliota ei ole käsitelty samaan tapaan kuin kattiloita ja muita vastaavia ruoanlaittovälineitä.

Tutkimuksen kylmän ruoan säilyttäminen alumiinifoliossa oli turvallista, mutta vain rajoitetun ajan.

Lähde: Foodbeast

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme