Mainos
Mainos

Annos, joka tarjoillaan suomalaisravintoloissa usein väärin – "Yksi kaltoin kohdelluimpia ruokia yhdessä spaghetti bolognesen kanssa"

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen harmittelee sitä, että suomalaisravintoloiden versiot wiener schnitzelistä ovat usein kaukana esikuvastaan.

Wiener schnitzel on yksi kaltoin kohdelluimpia ruokia yhdessä spaghetti bolognesen kanssa, Jani Kinnunen kirjoittaa Sivumaku -blogissaan.

– Lähtökohtaisesti se pilataan meillä käyttämällä lihana possua, joka on reilusti vasikkaa edullisempaa ja yleisempää, hän jatkaa.

Kinnunen maisteli oikeaoppisesti valmistettuja wiener schnitzeleitä matkallaan Wienissä, missä klassikkoannosta syötiin niin kansankuppiloissa kuin hienommissakin ravintoloissa. Wieniläisravintoloissa pitää erikseen mainita, mikäli lihana on käytetty possua.

Vaikka resepti on yksinkertainen, oikea valmistustekniikka on tässäkin ruokalajissa avain onnistumiseen.

– Rakettitiedettä ei schnitzelin paistaminenkaan ole, mutta silti se tehdään usein huonosti, Kinnunen huomauttaa.

Leivittämiseen Kinnunen suosittelee käyttämään panko-jauhoja, joka antaa pintaan herkullista rapeutta, mutta estää tiiviin kuoren syntymisen. Myös paistorasvalla on merkitystä. Oikeaoppinen wiener schnitzel paistetaan kirkastetussa voissa. Sitä ei kuitenkaan saa käyttää liikaa, ettei leike ui rasvassa.

Olennaista on nuijia liha riittävän ohueksi. Liian paksu leike painautuu helpommin pannuun, jolloin annoksen rakenteeseen jää toivomisen varaa.

Katso oikeaoppisen wiener schnitzelin resepti Sivumaku-blogista.

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme