Mainos
Mainos

Arvostettu listaus tekee paluun: Kohta tiedetään taas, mitkä ovat Suomen 50 parasta ravintolaa

Suomen ravintolat rankataan jälleen Top 50 -listaksi Viisi Tähteä -median toimesta.

Vuosina 2004-2012 julkaistut 50 Parasta Ravintolaa -listaukset tekevät paluun. Kyseessä on ruoka-alan ammattilaisten äänestyksen perusteella koostettu vuosittainen lista Suomen parhaista ravintoloista. 

50 Parasta Ravintolaa 2018 perustuu ammattilaisten valtakunnalliseen äänestykseen, jossa näkemyksensä antavat ravintoloitsijat, keittiömestarit, salipuolen johtotehtävissä toimivat, alkoholiala sekä muun muassa ravintola- ja ruokakirjoittamisen ammattilaiset. Listauksella on myös alakategorioita, joita ovat muun muassa Paras ruoka ja Paras tunnelma. Äänestys alkaa 13. marraskuuta. Julkistaminen tapahtuu ensi vuoden alussa.

– Kun Viisi Tähteä käynnistyi uudelleen puolitoista vuotta sitten, oli selvää, että myös 50 Parasta Ravintolaa -listaus herää henkiin terävöitettynä ja uusia osioita sisältävänä. Listausta ovat kysyneet vuosien varrella niin ravintola-alan ammattilaiset kuin ravintolapalveluita käyttävät asiakkaat, turistiorganisaatiot sekä lukuisat ulkomaiset tahot, Viisi Tähteä -median tiedotteessa kerrotaan. 

50 Parasta Ravintolaa -äänestyksen ja listan mahdollistaa Food Camp Finland, joka tunnetaan laadukkaiden ruokakulttuuritapahtumien järjestäjänä sekä ruokaan ja ravintolaliiketoiminnan kehittämiseen liittyvän koulutuksen ja konsultoinnin asiantuntijana.

Food Camp Finlandissa uskotaan, että ruokailu on enemmän kuin ruoka ja että maailmasta ja Suomesta tulee parempi paikka, kun ihmiset ruokailevat yhdessä.

– Haluamme helpottaa ravintolavalintojen tekemistä ja madaltaa ulkona syömisen kynnystä. Siihen 50 Parasta Ravintolaa -äänestys on mainio väline. Lisäksi se pitää ravintolat ja tekijät esillä positiivisesti, vahvistaa alan itsetuntoa ja kehittää suomalaista ruokakulttuuria. Uskomme, että 50 Parasta Ravintolaa -lista tuo tunnelmaa ja elämyksiä ihmisten arkeen, kiittelee Food Camp Finlandin toimitusjohtaja Riikka Kannas.

Viiden Tähden tekijät uskovat samaan. Food Camp Finland on 50 Parasta Ravintolaa -instituutiolle paras mahdollinen kumppani.

– Heillä on syvä ymmärrys ja palava halu edistää ravintola-alaa – koska he ovat osa sitä. Lisäksi Food Campilla on tapahtumaosaamista, joten me voimme keskittyä omaan vahvuuteemme eli sisältöön. Kokonaisuudesta tulee mainio paketti, jonka ala ansaitsee, iloitsee Viiden Tähden päätoimittaja Eeropekka Rislakki.

Viisi Tähteä on ravintola-, juoma- ja ruokakulttuurin äänenkannattaja, joka aloitti ilmestymisensä vuonna 2002. Tauolla se oli vuosina 2011–2016, minkä jälkeen se aloitti uudelleen verkkomediana. 50 Parasta Ravintolaa -listaukset ilmestyivät aiemmin vuosina 2004–2012. 

Lähde: Viisi Tähteä

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme