Mainos
Mainos

Arvostettu tutkija: Unohda kaloreiden laskeminen – voit laihtua syömällä suklaata ja juomalla viiniä

Avain painonpudotukseen ei ole kaloreiden laskemisessa, vaan juustossa, suklaassa ja punaviinissä, sanoo tutkija Tim Spector Lontoon King’s Collegesta.

Juusto, suklaa, punaviini, pähkinät, kahvi ja maitotuotteet. Mitään näistä ei tarvitse jättää pois ruokavaliosta, jos haluaa laihtua. Oikeastaan näitä nimenomaan pitäisi sisällyttää ruokavalioon. Näin uskoo professori Tim Spector, jonka mukaan onnistunut laihdutus liittyy suolistoflooraan, ei niinkään kaloreihin.

Ihmisen suolistossa on valtava määrä bakteereita, joista osa on hyviä ja osa pahoja. Spectorin mukaan oikeita ruokia syömällä hyvien bakteerien määrä suolistossa lisääntyy, mikä auttaa pitämään meidät hoikkina ja terveinä.

– Mitä monipuolisempaa ruokaa syömme, sitä monipuolisemmin elimistössämme on mikrobeja, mikä tekee meidät terveemmiksi.

Spectorin mukaan pastöroimattomasta maidosta tehty juusto on parasta, mitä ihminen voi syödä, koska se sisältää suuren määrän erilaisia mikrobeja. Hän suosittelee myös hapatettuja maitotuotteita, kuten jogurttia.

Myös kasviöljyjä, pähkinöitä ja siemeniä kannattaa syödä säännöllisesti, sillä ne toimivat polttoaineena mikrobeille.

Professori suosittelee myös suklaata ja viiniä, mutta prosessoidulle pikaruoalle ei hyvässä ruokavaliossa ole tilaa, koska Spectorin mukaan rasvainen ja sokerinen pikaruoka tappaa suolistobakteereja. 

Lähde: Daily Mail


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme