Mainos
Mainos

"Asiakas oksensi pöydässä" – porvoolaisessa etanaravintolassa on nähty vaikka mitä

Porvoo on tunnettu etanakaupunki – ja moni matkustaa paikalle ihan vain maistaakseen kuuluisia etanoita. Erikoisen herkun vuoksi paikallisissa ravintoloissa on törmätty vuosien saatossa kummallisiinkin tilanteisiin.

Tänä kesänä etanoita on ollut Porvoossa tarjolla ravintola Fryysarinrannassa, mutta ravintoloitsija Teemu Laakko on valmistanut niitä aiemmin myös toisessa porvoolaisravintolassa, Timbaalissa. Vuosien saatossa Laakko on törmännyt työssään etanoiden vuoksi monenlaisiin tilanteisiin.

– Pahin, mitä olen nähnyt, kun joku pakotettiin syömään etanoita on se, että asiakas oksensi pöydässä, Laakko kertoo.

Ammattilaiset myöntävät, että monella on ennakkoluuloja etanoiden syömistä kohtaan. He kuitenkin uskovat, että moni herkuttelisi tyytyväisenä vaikkapa etanavohveleita, mikäli vohveleiden todellista sisältöä ei paljastettaisi etukäteen.

– Jos ei kertoisi, että ne ovat etanoita, niin menisi läpi aivan varmasti, Laakon yhtiökumppani Henri Johansson toteaa.

Porvoolaista etanaperinnettä ravintola Fryysarinrannassa ylläpitävä kaksikko uskoo, että tulevaisuudessa suomalaisten ennakkoluulot etanoita kohtaan tulevat karisemaan. Etanat saattavat vuosien saatossa nousta vielä arvoon arvaamattomaan.

– Jos ajatellaan, että kohta me syömme hyönteisiä, niin etanat ovat varmaan kuin sisäfilettä sadan vuoden päästä – ja ne viedään käsistä, Laakko toteaa.

Ravintola Fryysarinranta on mukana Porvoossa järjestettävässä Smaku-tapahtumassa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme