Mainos
Mainos

Asiantuntija vertaa oluen juomista ympäristötekoon: "Olut on osa Itämeri-ystävällistä ruokavaliota"

Kun valitset lasiin vastuullisesti tuotetun oluen, tulet samalla tehneeksi palveluksen myös ympäristölle. 

Viime vuosina on ryhdytty kiinnittämään yhä enemmän huomiota ruoan ympäristöystävällisyyteen ja ympäristövaikutuksiin. Trendin tiimoilta yhä useampi onkin siirtynyt noudattamaan kasvispitoisempaa ruokavaliota ja suosimaan lähiruokaa.

Harva on kuitenkaan tullut ajatelleeksi, että itse asiassa myös olutta juomalla voi parantaa maailmaa, tarkemmin sanottuna Itämeren hyvinvointia.  

Olutta voi nauttia hyvillä mielin, kunhan sen tekee kohtuudella

Elävä Itämeri -säätiön projektikoordinaattori Kaisa Riikosen mukaan oluen valmistukseen käytettävä mallasohra on ympäristön näkökulmasta katsottuna erittäin hyvä viljelykasvi.

– Se on hyvä ravinteiden käyttäjä, ja jos ryhdyttäisiin laskemaan vesi- tai hiilijalanjälkeä, saataisiin hyvin alhaiset jäljet myös siltä puolelta, Riikonen toteaa.

– Paljon puhutaan ravinnejalanjäljistä ja hiilijalanjäljistä ja siitä, mikä päästää mitäkin ilmaan, maaperään ja vesistöihin. Meidän tulisikin nostaa enemmän esille niitä tuotteita ja viljelykasveja, jotka ovat näiden asioiden suhteen todella hyviä.

Yksi Itämeren hyvinvointiin huomiota kiinnittävistä tuotteista on esimerkiksi tämän vuoden Koffin Jouluolut, jonka ympäristöystävällisyyteen ollaan kiinnitetty huomiota aina ohranviljelystä mallastukseen ja valmistukseen saakka.  

– Olut on osa Itämeri-ystävällistä ruokavaliota. Voidaankin ajatella, että teemme ympäristöteon, kun juomme tätä olutta. Eikö siitä tulekin hyvä mieli? Tätä me voimme hyvällä omalla tunnolla nauttia – kohtuudessa määrin, Riikonen toteaa.

***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme