Mainos
Mainos

Baarimestarin vinkit täydelliseen mojitoon ja mansikkamargaritaan – testaa!

Margaritaan ja mojitoon saa helposti vaihtelua pienillä muutoksilla.

Kesäjuomien klassikot mansikkamargarita ja mojito on helppo valmistaa myös itse. Muutamilla perusraaka-aineilla pääsee jo pitkälle, ja perusaineksia vaihtamalla juomiin saa virkistävää vaihtelua.

Paradise Beverage Companyn brändilähettilään, baarimestari Luca Bertaminin vinkeillä raikkaat klassikkodrinkit onnistuvat myös kotikeittiössä.

Mojito

4 cl vaaleaa rommia
1 limen mehu
1–2 cl sokerisiirappia
8–10 mintunlehteä
soodaa
jäitä tai jäämurskaa

Mojiton valmistuksessa jäitä ei kannata säästellä. Kun jäitä on paljon, ne eivät sula niin helposti ja juoma pysyy raikkaana pidempään. Mojiton voi tehdä halutessaan myös jäämurskaan, mutta se sulaa nopeammin kuin kokonaiset jääpalat.

Mintunlehtiä ei kannata murskata rikki, ettei juomaan tule kitkerää makua. Kevyt painelu riittää.

Vaihtelua juomaan saa, jos kokeilee rommin sijaan esimerkiksi camparia. Rommipohjaiseen mojiton voi maustaa mintun sijaan myös tuoreella basilikalla.

Mansikkamargarita

2 cl tequilaa
2 cl sitruslikööriä (esim. Triple sec tai Cointreau)
2 cl limemehua
2 cl sokerisiirappia
pakastemarjoja (esim. mansikoita tai vadelmia)

Herkullinen mansikkamargarita on helppo valmistaa blenderissä pakastemansikoista. Jäisiä marjoja käyttämällä jäämurskan voi jättää kokonaan pois. Mansikoiden sijaan voi kokeilla mitä tahansa jäisiä marjoja, esimerkiksi vadelmia.

Pakastemarjat eivät ole niin makeita kuin tuoreet, jolloin lisämakeutta juomaan saa sokerisiirapilla. Jos juomasta tulee liian paksua, siihen voi lisätä hieman vettä.

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme