Mainos
Mainos

Bliniviikot käyvät juuri nyt kuumimmillaan

Useat ravintolat ympäri Suomen tarjoavat juuri nyt blinejä. Jokavuotinen tammi-helmikuun herkutteluhetki on helppo saada aikaan myös kotona.

Blinit ovat ohukaisten venäläinen versio, joiden kanssa tarjotaan yleensä smetanaa, mätiä, sipulisilppua, sienisalaattia tai graavilohta.Venäläiseen tapaan ruokajuomana on tavallisesti vodka.

Ravintolapalveluita listaavasta Eat.fistä löytyy joukko ravintoloita, joissa bliniviikot ovat käynnissä. Helsinkiläisravintoloista esimerkiksi Rivoli, Ravintola Aito sekä Troikka tarjoavat nyt blinejä.

Blinejä voi valmistaa helposti myös kotona, mutta pikaruokaa ne eivät ole. Taikinan annetaan usein käydä vuorokauden yli. Seuraavana päivänä blinit kuitenkin paistaa nopeasti. Blineistä saa helposti myös burgereita: otetaan kaksi paksua lettua ja laitetaan väliin runsaasti sienisalaattia tai mätiä.

Makuja-sivuilta löytyy useita blinireseptejä. Tähän on listattu niistä muutama.

(MTV3)

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme