Mainos
Mainos

Bloggaajalta raju purkaus ruokakauppojen valikoimista: "Suomalaiset rakastavat vakuumia"

Ruokabloggaaja Jani Kinnunen kirjoittaa tuoreessa blogipostauksessaan siitä, kuinka pettynyt hän on suomalaisiin ruokakauppoihin. Kinnusen mukaan lukuisat asiat suomalaisissa ruokakaupoissa ovat pielessä – ja paljon pitäisi tapahtua, jotta suomalainen ruokakauppatarjonta olisi hänen mieleensä.

Erja Yläjärvi kirjoitti vastikään Helsingin-Sanomissa tuntemuksista, joita ruokakaupat herättävät hänessä ulkomailla. Yläjärvi kertoo tekstissään ihailevansa ulkomailla aina ensin ruokakauppojen tarjontaa, mutta heräävänsä lopulta siihen, että Suomessa ruokakaupoissa on muun muassa paljon enemmän valikoimaa kuin muualla Euroopassa. Ruokabloggaaja Jani Kinnunen kertoo tuoreessa blogipostauksessaan oman kantansa asiaan.

"Myyntiartikkeleita on italialaisessa lähikaupassa huomattavasti vähemmän, mutta..."

Kinnunen kertoo, että joka kerta, kun hän astuu sisään italialaiseen ruokakauppaan, iskee hänelle kateus. Tuotteita on bloggaajan mukaan tarjolla italialaisessa ruokakaupassa suomalaista ruokakauppaa vähemmän, mutta tuotteiden laatu on huomattavasti enemmän hänen mieleensä.

– Vaihtaisin pienehkön marketin tarjonnan suoralta kädeltä suomalaisten hypermarkettien ja kaiken maailman Herkkujen valikoimaan. Myyntiartikkeleita on italialaisessa lähikaupassa huomattavasti vähemmän, mutta sellaisia, joita itse kulutan, reilusti enemmän ja laadultaan huikaisevan paljon parempia, Kinnunen kirjoittaa.

Sesongit kunniaan!

Bloggaaja on niin ikään pahoillaan siitä, kuinka Suomessa kunnioitetaan sesonkeja. Hänen mukaansa Suomessa raaka-aineet valitaan sesonkien mukaan lähinnä herneiden ja mansikoiden kohdalla.

– Iloisia yllätyksiä toki osuu kohdalle silloin tällöin. Italialaisen marketin hevi-osastolla näkee heti, mitkä kasvikset ovat sesongissa. Suomessa niille on parhaassa tapauksessa valittu oma kaukalo jossain reunalla. Koska elämme 8 kuukautta ilman omia ruokasesonkeja, olemme tottuneet tuontikasviksiin, Kinnunen pahoittelee.

"Suomalaiset rakastavat vakuumia"

Lisäksi bloggaajaa häiritsee erityisen paljon se, että Suomessa monet lihatuotteet ostetaan vakuumiin pakattuina. Italiassa sitä vastoin hyvin monessa pikkukaupassakin on Kinnusen mukaan liha-, kala ja juustotiski.

– Suomalaiset rakastavat vakuumia. On suorastaan häpeä, että hypermarketin kokoisessa kaupassa palvelutiskistä lohkaisee puolet valmisruoat ja lihatiskin tarjonta rajoittuu kassleriin, sisäfileeseen, paistiin ja jauhelihaan, Kinnunen täräyttää blogissaan.

"Pidän kotimaista leipäkulttuuria säälittävänä"

Kinnunen kertoo kavahtavansa myös suomalaista leipätarjontaa.

– Suomalaiset ovat ylpeitä leivistään. Itse pidän kotimaista leipäkulttuuria säälittävänä. Meillä ostetaan iltapäivällä aamuyöllä leivottua leipää, joka syödään seuraavana aamuna. Muovipusseihin pakattu leipä ei maistu milloinkaan tuoreelta, Kinnunen kirjoittaa

Lue Jani Kinnusen koko blogipostaus Sivumaku-blogista täältä.

 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme