Mainos
Mainos

Cavan, proseccon ja samppanjan erityispiirteet – kuohujuomissa on eroja

Asiantuntijat tietävät maailman kuuluisimpien kuohuviinien, samppanjan, proseccon ja cavan merkittävimmät erot, mutta tiesitkö sinä?

Samppanja, prosecco ja cava ovat maailman kuuluisimpia kuohujuomia, joista kutakin myydään vuosittain satoja miljoonia litroja ympäri maailmaa. Makuja.fi kokosi yhteen Winepair-sivuston infograafista kuuluisien kuohujuomien kiinnostavimmat eroavaisuudet.

Alkuperämaa

Samppanja: Ranska
Prosecco: Italia
Cava: Espanja

Maakunta

Samppanja: Champagne
Prosecco: Veneto
Cava: Catalonia (95 prosenttia cavasta)

Rypäleet

Samppanja: Pinot Noir, Pinot Meunier ja Chardonnay
Prosecco: Glera
Cava: Yleisimmin Macabeu, Parellada ja Xarello (Joskus myös Chardonnay, Pinot Noir ja Subirat Parent)

Hintaluokka (tavallisimmin)

Samppanja: Korkein
Prosecco: Halvin
Cava: Keskihintainen

Vuosittainen tuotantomäärä

Samppanja: 304 miljoonaa pulloa (vuonna 2013)
Prosecco: 307 miljoonaa pulloa (vuonna 2013)
Cava: 242 miljoonaa pulloa (vuonna 2014)

Lähde: Winepair.com

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme