Mainos
Mainos

D-vitamiinisuositus sai ihmiset raivoihinsa: "Kuinka olemme pärjänneet tähän saakka ilman?"

Iso-Britanniassa D-vitamiinista on saatu aikaiseksi kohu sen jälkeen, kun maan terveysviranomaisten kerrottiin suosittelevan vitamiinilisää kaikille briteille.

Briteissä annettiin vastikään ohjeistus, jonka mukaan jokaisen yli 1-vuotiaan britin olisi syytä syödä joka päivä 10 mikrogrammaa D-vitamiinia. Kaikki eivät ottaneet tätä vitamiinitabletteja suosivaa uutista ilolla vastaan.

Moni on sitä mieltä, että ihminen voi saada riittävän määrän D-vitamiinia ravinnosta ja auringosta. Tästä syystä sosiaalisessa mediassa kohistaan nyt siitä, miksei Iso-Britannian toimesta pyritä vitamiinilisien suosittelemisen sijaan kannustamaan terveellisen ruokavalion noudattamiseen.

– En ymmärrä, kuinka olemme pärjänneet Iso-Britanniassa tähän saakka ilman D-vitamiinitabletteja? Joskus tieteen olisi syytä miettiä ennen puhumista, nimimerkki Mark Fisher kommentoi Twitterissä.

– Mietin sitä, että ovatko D-vitamiinia koskevan tutkimuksen tehneet samat ihmiset, jotka tuottavat D-vitamiinitabletteja? Mathew Richards -nimimerkkiä käyttävä Twitter-käyttäjä kommentoi.

Paikalliset asiantuntijat ovat olleet huolissaan etenkin siitä, saavatko britit riittävästi D-vitamiinia nimenomaan pimeimpinä kuukausina eli silloin, kun auringonvalo ei juurikaan lisää D-vitamiinin saantia.

D-vitamiini tekee hyvää luille

D-vitamiinia pidetään luuston terveyden kannalta kaikkein tärkeimpänä vitamiinina.. Luusto tarvitsee D-vitamiinia sekä kasvuun että uusiutumiseen. D-vitamiinin avulla myös kalsium imeytyy paremmin luiden rakennusaineeksi.

D-vitamiinin puute voi aiheuttaa muun muassa luiden pehmenemistä ja osteoporoosia. D-vitamiinivalmisteita on Suomessa suositeltu etenkin vanhuksille, pienille lapsille ja raskaana oleville naisille.

Lähteet: Mashable, Twitter, NHS 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme