Mainos
Mainos

Drinkkien teon MM-kultamitalistin vinkit kupliviin uudenvuoden drinkkeihin – "hyvä illan aloitus"

Uuteenvuoteen kuuluu olennaisesti kuohuviini, joka maistuu sellaisenaankin, mutta josta on helppo taikoa myös herkullisia drinkkejä.

Baarimestari, kolminkertainen drinkkien teon suomenmestari ja viime vuonna drinkkejä MM-kullan arvoisesti sekoitellut Markus Sillanpää tarjoilee uudenvuodenaattona kuohuviinipohjaisia juomasekoituksia.

– Kuplajuomat yhdistetään uuteenvuoteen ja juon itsekin silloin jotain, missä on kuohuvaa. Helppo alkudrinkki on esimerkiksi rossini.

Tähän drinkkiin tulee kuohuvan, esimerkiksi Proseccon, lisäksi muutama desilitra hyvätasoista mansikkamehua. Juomat sekoitetaan keskenään ja koristellaan tuoreilla mansikoilla sekä mintulla.

– Rossini on hyvä illan aloitus, sillä siinä on matala alkoholiprosentti, koska kuohuvaan sekoitetaan ainoastaan mehua, Sillanpää suosittelee.

Tujummaksi uudenvuoden drinkiksi sopii royal mojito. Sen loihtimiseen tarvitaan rommia, limeä, minttua, vadelmia ja sokeria. Perinteisesti mojitoa pidennetään soodavedellä, mutta uudenvuoden kunniaksi kuplat juomaan tuo kuohuviini.

”Miksei näkisi alkoholittomiin juomiin yhtä paljon vaivaa kuin muihin?”

Jos uudenvuoden drinkkinsä haluaa nauttia alkoholittomana, ei kuohuviiniä tarvitse korvata limpparilla.

– Nykyään löytyy paljon laadukkaita kuohuviiniä, jotka ovat usein kotimaisia. Miksei näkisi alkoholittomiin juomiin yhtä paljon vaivaa kuin muihin, kun todennäköisesti ostaa sen vähän kalliimman pullon alkoholipuoleltakin.

Esimerkiksi edellä mainitun rossini-drinkin alkoholiton versio syntyy korvaamalla kuohuviini alkoholittomalla versiolla. Muutoin resepti on mansikka- tai minttukoristeineen yhtä simppeli.

Jos alkoholiton kuohuva ei innosta, suosittelee Sillanpää juomasekoituksiin inkivääriolutta, eli ginger alea.

– Ginger ale tuo mukavaa makeutta juomiin, kuplavesi on vähän liian kevyt.

***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme