Mainos
Mainos

Edullista, hyvänmakuista ja helppo valmistaa – miksi suomalaiset eivät hyödynnä tätä raaka-ainetta?

Huippukokki Henri Alén muistutteli Huomenta Suomen lähetyksessä, kuinka edullinen ja hyvänmakuinen raaka-aine veri on.

Muun muassa Muru-ravintolaa luotsaava Henri Alén hehkutti lähetyksessä verta erilaisten ruokalajien raaka-aineena monesta eri syystä. Se sopii hyvin hintansa puolesta myös ruokabudjetistaan tiukkojen arki- tai pyhäruoaksi. 

TIESITKÖ? Verta on yleensä saatavilla lihakaupoissa ja hyvinvarusteltujen ruokakauppojen lihatiskeillä.

– Ensinnäkin veri on mielestäni yksi parhaita raaka-aineita. Se on hemmetin helppo valmistaa, se on hyvänmakuista, se on huokeeta ja eläimestä käytetään kaikki mahdollinen, Alén listaa veren hyviä puolia raaka-aineena.

Huippukokki huomauttaa, että erilaiset veriruoat ovat nousseet trendikkääseen maineeseen maailmalla. Suomessa klassiset veriruoat ovat kuitenkin vielä toistaiseksi olleet unohduksissa suurelta yleisöltä.

– Siihen ei olla ihan Suomessa vielä herätty, Alén huomauttaa.

Henri Alénin ohjeella valmistuu unohdettu klassikko ruoka. Verilettujen kanssa maistuu puolukkasalsa.

Ainekset

    Veriletut:

    • 2,5dl naudan verta
    • 1,5dl kivennäisvettä
    • 1 kananmuna
    • 2dl ruisjauhoja
    • 0,5tl suolaa
    • ripaus mustapippuria
    • 1rkl hienonnettua lipstikkaa tai fenkoliyrttiä
    • voita paistamiseen

    Puolukkasalsa:

    • 1,5dl puolukoita
    • 1 shalottisipuli
    • 2tl sokeria
    • 1rkl punaviinietikkaa
    • ripaus suolaa

    Valmistusohje

    Letut:

    Sekoita veri ja kivennäisvesi keskenään. Lisää mukaan muna, ja ruisjauhot vähitellen kokoajan vispaten. Lisää loput aineet ja anna taikinan turvota 10 minuuttia peitettynä. Paista pannulla voissa rapeiksi ohukaisiksi.

    Puolukkasalsa:

    Sulata puolukat ja hienonna sipuli. Lisää joukkoon etikka ja sokeri sekä ripaus suolaa. Anna maustua hetki ja tarjoile veriohukaitten kanssa.

    Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme