Mainos
Mainos

"Edullista safkaa ja helppoja valmistaa" – harva suomalainen tekee tätä ruokaa itse

Sinisimpukat ovat herkkua, jota on monen yllätykseksi tarjolla useiden ruokakauppojen pakastealtaissa. Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen suosittelee valmistamaan sinisimpukoista herkullista viikonloppuruokaa.

– Sinisimpukat ovat edullista safkaa ja helppoja valmistaa. Pienemmät simpukat maksavat näillä leveysasteilla varsin paljon, mutta sinisimpukoita saa usein tarjouksestakin seitsemän euron kilohintaan, Kinnunen kirjoittaa.

Mikäli se huolestuttaa, että kuinka ruokaisan annoksen simpukoista voi saada aikaan, kannattaa panostaa lisukkeisiin.

– Joskus kuulee, ettei simpukat ole kunnon ruokaa ja niistä jää nälkä. Kylkeen sitten vain ranskalaiset. Toinen tapa on tehdä annoksesta runsaampi, kuten tässä tein lisäämällä mukaan chorizoa. Simpukat kestävät hyvin tulisuutta ja sitä antaa tässä chilinen harissa-tahna. Olennainen ja täyttöä lisäävä elementti sinisimpukoiden kanssa on kunnon rapeakuorinen maalaisleipä, jolla pääsee dippailemaan herkullista lientä, Kinnunen vinkkaa.

Katso herkullisten sinisimpukoiden resepti täältä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme