Mainos
Mainos

Ei kannatakaan keittää vedessä! Niksi, joka tekee spagetista järjettömän hyvää

Haluatko pastaruokiisi lisää makua? Food&Wine-lehti vinkkaa uudesta hitistä, jossa spagetti keitetään veden sijasta punaviinissä.

Tämä resepti on mukailtu newyorkilaisen kokin Gina DePalman punaviinipastasta. Kuka olisi uskonut, että perinteiseen spagettiin voi saada aikaiseksi näin herkullisen ja syvän maun vaihtamalla keitinveden punaviiniin?

Äläkä huoli: viinistä haihtuu pois alkoholi keittämisen aikana, joten voit huoletta syödä tätä herkkua arkisinkin.

Pähkinä-persiljaspagetti punaviinissä keitettynä

Ainesosat:
1 litra vettä
1 pullo punaviiniä
ripaus suolaa
350 g spagettia
0,6 dl oliiviöljyä
4 pientä valkosipulinkynttä
0,25 tl paprikajauhetta
1 dl hienonnettua persiljaa
2,5 dl saksanpähkinöitä paahdettuna ja pilkottuna
1 dl parmesaaniraastetta
mustapippuria

Kaada vesi ja punaviini kattilaan ja lisää joukkoon suolaa. Odota, että vesi kiehuu ja keitä sen jälkeen spagetti 'al denteksi' (=lähes kypsäksi) pastapussin ohjeen mukaan. Ota puoli desiä keitinnestettä talteen.

Lisää pannulle öljyä, chiliä ja suolaa. Kuullota minuutin ajan. Lisää puoli desiä keitinnestettä mukaan ja anna kiehua. Sekoita mausteet pastan joukkoon ja lisää mukaan persilja, pähkinät, juusto ja loraus öljyä. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla. 

Lähde: Food&Wine

Pidätkö pastasta? Kokeile myös tätä reseptiä:

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme