Mainos

Ei uskoisi, miten älyttömän suuri merkitys: Jos haluat pihvistäsi neljä kertaa mureampaa, muista tämä

Mahdollisimman murean lopputuloksen takaamiseksi olisi tärkeää kiinnittää huomiota siihen, kuinka liha todella kannattaa leikata.

America's Test Kitchen tutki, kuinka liha kannattaisi leikata, jotta lopputulos olisi mahdollisimman murea. Myös suomalaiset unohtavat helposti kiinnittää huomiota lihan leikkaussuuntaan. Tärkeintä olisi kiinnittää huomiota siihen, leikataanko liha syiden suuntaisesti, vai niiden vastaisesti.

– Leikkaamistavalla on merkitystä sekä lihakaupassa että kotona, America's Test Kitchenin asiantuntija toteaa.

Leikkaa liha syiden vastaisesti

Testissä arvioitiin sitä, kuinka paljon voimaa vaadittiin sekä syiden suuntaisesti että niiden vastaisesti leikatun lihanpalan puolittamiseen. Selvisi, että parhaimmillaan syiden vastaisesti leikattu liha puolittui jopa neljä kertaa helpommin kuin samasta ruhonosasta syiden suuntaisesti leikattu pihvi. Tämä merkitsee sitä, että syiden vastaisesti leikattu lihanpala on usein syiden suuntaisesti leikattua lihanpalaa mureampi.

– Koneelta vei neljä kertaa enemmän voimaa leikkautua syiden suuntaisesti leikatun palan läpi kuin syiden vastaisesti leikatun palan läpi, asiantuntija kertoo naudan kupeesta leikatulla flank steakilla teetetystä testistä.

Näin testi toteutettiin – katso video!

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot