Mainos
Mainos

Energiajuomista paljastui yllättävä seikka – kahvista samat hyödyt?

Tuore tutkimus väittää energiajuomien ainoan suorituskykyä parantavan ainesosan olevan kofeiini.

Tutkijoiden mukaan energiajuomien sisältämät, piristäviksi väitetyt ainesosat kuten guarana ja tauriini eivät todellisuudessa vaikutakaan luvatulla tavalla. Tuoreen tutkimuksen mukaan ainoa energiajuomien hyödyllinen ainesosa on kofeiini ja saman piristävän hyödyn voi saada tavallisesta kahvista. Energiajuomissa kofeiinin määrä voi tosin olla moninkertainen kahvikupilliseen verrattuna.

Tutkijoiden mukaan energiajuomien muiden ainesosien suorituskykyä parantavista ominaisuuksista on olemassa hälyttävän vähän todistusaineistoa. Tutkijat analysoivat kymmeniä tieteellisiä artikkeleita, joissa selvitettiin energiajuomien vaikutuksia yhdessä ja ilman kofeiinia.

Daily Mailin mukaan ainoastaan glukoosilla ja guaranalla todettiin olevan vähäisiä piristäviä vaikutuksia. Guarana on Brasiliasta peräisin oleva kasvi, joka sisältää itsessään kofeiinia. Fyysistä ja psyykkistä suorituskykyä paransi kuitenkin ainoastaan kofeiini.

(MTV3)

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot