Mainos
Mainos

Ennennäkemätön juoma myyntiin: Täältä tulee "superskumppa" – vähemmän kaloreita kuin lasillisessa kevytmaitoa

Markkinoille on nyt ilmestynyt maailman ensimmäinen sokeriton kuohuviini, jossa on jopa puolet vähemmän kilokaloreita kuin tavallisessa viinipullollisessa.

Kerroimme marraskuun lopussa SodaStreamin mullistavasta uutuustuotteesta, joka muuttaa veden kuohuviiniksi. Nyt kuohujuoman ystäville on tiedossa lisää hyviä uutisia.

Yksi lasillinen Super Sparkling -juomaa sisältää 50 kilokaloria – vähemmän siis kuin lasillinen kevytmaitoa. 

Italialainen viininvalmistaja on lanseerannut uuden Slimline -viinisarjan, joka koostuu sokerittomista viineistä. Joitakin sokerittomia viinejä on ollut markkinoilla jo aiemmin, mutta kyseessä on nyt ensimmäinen kerta, kun markkinoille tuodaan myös sokeriton kuohuviini.

Slimline-viinit valmistetaan Calamandranassa, Italian Piemonten alueella viinintekijä Dan Cusmanon toimesta.

Kun keskiverto prosecco-pullollinen sisältää 26 grammaa sokeria ja 500 kilokaloria, Slimlinen Slim Super Sparkling -kuohuviinissä sokeria ei ole lainkaan. Kaikki sarjan sokerittomat viinit sisältävät energiaa 370 kilokaloria pullolta. Tavallisessa makeassa viinissä voi energiaa olla jopa 700 kilokalorin verran.

Viinirypäleet sisältävät luontaista sokeria, mutta italialainen valmistaja on nyt keksinyt tavan, miten se saadaan uutettua viinistä pois. Valmistajan mukaan elävä hiiva syö sokerin pois viinin käymisprosessin yhteydessä. Sokeria ei myöskään lisätä erikseen viiniin.

Alkoholia uutuusviineissä on 10,5 prosenttia, eli hieman vähemmän kuin viinissä tavallisesti.

Valmistajan mukaan viinin maku ja laatu ei kärsi, vaikka juomasta onkin poistettu sokeri.

– Viini valmistetaan hienoista rypäleistä, hienojen viinintekijöiden toimesta. Ei yhtään sokeria, ei yhtään hiilihydraatteja, mutta viinissa on kaikki maku ja täysi nautinto, Slimline-viinin sivuilla kerrotaan.

Lähde: Daily Mail

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme