Mainos

EU kieltämässä perinteisen savustuksen – suomalainen Huhtahyvät keksi nokkelan kiertotien

Höyrysavustetut tuotteet eivät sisällä lainkaan haitallisia PAH-yhdisteitä.

Luonnonpuusta saadulla savulla palvattu liha sisältää EU-säädöksiin nähden liikaa terveydelle vaarallisia PAH-yhdisteitä. Siksi perinteinen savustus uhkaa loppua syyskuussa myös Suomessa.

Jos lisäaikaa ei saada, savustamiselle joudutaan etsimään vaihtoehtoja, jotka ovat linjassa EU-direktiivien kanssa. Huhtahyvät on ottanut ensimmäisenä Suomessa käyttöön höyrysavustusmenetelmän, joka alittaa EU-säädösten nokiraja-arvot.

Nykysavustusmenetelmissä 800-asteinen vesihöyry ajetaan puuhakkeen läpi, jolloin sivutuotteena syntyy myös haitallisia PAH-yhdisteitä. Höyrysavustuksessa vesihöyry on 400-asteista, jolloin muodostuu tasalaatuista savua eikä lihaan muodostu nokea tai karsinogeenejä.

Lempeämmässä lämpötilassa lihan pintaan ei muodostu samanlaista tummaa kuorta kuin perinteisillä savustusmenetelmillä. Savu pääsee syvemmälle lihaan, jolloin tuotteesta tulee mehevämpi ja savun maku leviää lihaan läpikotaisin. Myös savustusaika on lyhyempi.

Höyrysavustus on ollut käytössä Saksassa jo vuosia ja Huhtahyvien markkinointijohtaja Juha Salmi uskoo menetelmän yleistyvän muuallakin. Ensimmäiset kotimaiset höyrysavustetut leikkeleet saatiin markkinoille alkuvuodesta.

***

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot