Mainos
Mainos

Evira varoittaa näiden maustepussien sisältämistä aineista: Pidempiaikainen altistuminen lisää riskiä sairastua syöpään

Espoolaisen, alkuvuonna toimintansa lopettaneen Blumerin maahantuomissa chili- ja kurkumajauheissa havaittiin elintarvikkeissa kiellettyjä Sudan-värejä. Tuotteiden syöminen ei aiheuta välitöntä vaaraa, mutta pidempiaikaisen altistuminen Sudan-väreille on todettu tutkimuksissa lisäävän riskiä sairastua syöpään.

Kyseisiä eriä chiliä ja kurkumaa on ollut myynnissä helsinkiläisen tukkukauppa Ararat Ari Foodin valikoimissa elokuun 2016 ja helmikuun 2017 välillä, jolloin tuotteet poistettiin myynnistä.

Tukkukauppaan on laitettu näkyville tiedote kyseisten tuotteiden määräystenvastaisuudesta, koska tuotteita on ostettu käteiskaupalla eikä yksittäisiä kuluttajia tai jälleenmyyjiä ole mahdollista muulla tavoin tavoittaa.

Molemmat tuotteet ovat alkuperältään intialaisia. Viranomaisten saamien tietojen mukaan virheellisten tuotteiden valmistaja tai pakkaaja on Samruthy Food Product.

Chilin parasta ennen -päiväys on 21.5.2018 ja kurkuman 31.8.2018. 

Lähde: Evira


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme