Mainos
Mainos

Expressen: McDonald'sin virhe melkein tappoi asiakkaan Ruotsissa – hyvitykseksi tarjottiin ruokakuponkia

Ruotsissa on noussut kohu McDonald's-ravintolaketjussa tapahtuneen sairastapauksen vuoksi, kun vakavasti allergiselle teini-ikäiselle tarjottiin ateria, joka sisälsi vaikean reaktion aiheuttanutta ruoka-ainetta. 

Expressen uutisoi tänään hengenvaarallisesta tilanteesta, johon teini-ikäinen poika joutui, kun hänen allergiaansa ei otettu vakavasti paikallisessa McDonald's-ravintolassa. 

13-vuotias Adrian Nyström tilasi kesällä aterian McDonald's-ravintolassa ja teki tilauksen yhteydessä selväksi, ettei hän missään nimessä voinut syödä juustoa. Tarjoilija toi aterian pojalle ja tämä ryhtyi syömään. Kun hän otti ensimmäisen haukun, hän huomasi, että hampurilainen sisälsi juustoa, mutta se oli kaavittu pois hampurilaisesta hetkeä aiemmin. 

Jo pieni määrä juustoa oli riittävästi, jotta Adrian sai anafylaktisen reaktion ruoasta. Vaikea yliherkkyysreaktio on hengenvaarallinen tila, joka voi esimerkiksi ahtauttaa hengitystiet niin, että hengittäminen on mahdotonta. Alun shokin jälkeen poika sai otettua lääkkeen riittävän nopeasti ja sai kohtauksen ohi sen avulla. 

McDonald's tarjosi koettelemuksesta hyvitykseksi ruokakuponkia. Adrianin äiti Linda Nyström kertoo kuitenkin tehneensä tapahtumasta rikosilmoituksen.

 – Jos tästä on hyötyä edes muutamalle allergiselle lapselle tai aikuiselle, se on sen arvoista, Linda Nyström kertoo Expressenin haastattelussa. 

Ravintolan omistaja Carina Wilhelmsson kertoo, että McDonald'sin kanta asiaan olisi pitänyt tehdä paremmin selväksi perheelle. 

 – He vaikuttavat uskoneen, että eivät saa mitään korvausta, mutta näin ole ollut asian laita. Kun he ottivat yhteyttä mediaan, asia oli edelleen auki ja odotimme perheeltä lisätietoja, jotta asianmukainen korvaus voitaisiin maksaa. 

Ravintolan omistaja kertoo ymmärtävänsä perheen turhautumisen asiassa.

 – Toivottavasti lisätutkimukset osoittavat, mitä todella tapahtui. Tiedän kuitenkin, että yksikään työntekijöistäni ei halua tehdä mitään muuta kuin tarjota hyvää ruokaa asiakkaillemme. 

Wilhelmssonin mukaan mitään tällaista ei ole aikaisemmin tapahtunut, joten myös hän toivoo lisätutkimuksia. Omistaja myös vakuuttaa, että he tekevät kaikkensa, jotta mitään tällaista ei tapahdu uudestaan ja että viranomaiset saavat kaiken tarvitsemansa tiedon. 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme