Mainos
Mainos

Fazerin suklaamuotti pysynyt samanlaisena jo vuosikymmeniä – tässäkö todellinen syy suklaan koloihin?

Laulaja Anssi Kelan päivitys on saanut ihmiset pohtimaan, mistä suomalaisten suosikkisuklaan kolot oikein juontavat juurensa. Selvitimme vastauksen tähän kiperään kysymykseen!

Videolta selviää, kuinka Turkinpippurit Fazerin tehtaalla oikein syntyvät.  

Makuja.fi uutisoi aiemmin laulaja Anssi Kelan Facebook-päivitysestä, jossa mies kertoi vihdoin ymmärtäneensä jotain todella mullistavaa Fazerin suklaalevyistä. 

Kelan päivitys on saanut ihmiset pohtimaan suklaan kanssa tarjoiltavia jännittäviä makuyhdistelmiä, mutta myös sitä, mistä nämä suklaapalojen päältä löytyvät kolot oikein juontavat juurensa. 

Muotin muoto valikoitunut suutuntuman mukaan

Kysyimme vastausta tähän päänvaivaa herättäneeseen kysymykseen Fazer Makeisten viestintäjohtajalta Liisa Eerolalta

– Oletuksemme on, että muotin muoto on valikoitunut sen perusteella, miten suklaapala parhaiten sulaa suussa, Eerola kertoo.

Fazerin Sininen -suklaata on valmistettu jo vuodesta 1922, ja suklaalevyn muoto on tiettävästi pysynyt melko muuttumattomana kaikki nämä vuodet. 

– Suklaamuotti on ollut saman mallinen niin kauan kuin muistamme, vähintäänkin siitä lähtien kun suklaan tuotanto pula-ajan jälkeen taas käynnistyi, Eerola toteaa.

Mitä sinä yhdistät suklaan kanssa?


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme