Mainos
Mainos

Glögijuustokakku ja raikkaat drinkit – näin hyödynnät glögin kylmänä

Glögikausi on jälleen täällä! Katso, miten glögiä voi hyödyntää kylmänä.

Lämmin glögi manteleiden ja rusinoiden kera kuuluu monen suomalaisen talvi- ja jouluperinteisiin. Tässä perinteisessä tavassa nauttia glögiä ei toki ole mitään vikaa, mutta jossain vaiheessa jatkuva lämpimän glögin lipittäminen saattaa kuitenkin alkaa kyllästyttää. Miksipä et siis kokeilisi glögin nauttimista kylmänä esimerkiksi erilaisten drinkkien muodossa?

Glögi lämmittää kylmänäkin

Pikkujoulujen tervetuliaisjuomana voi perinteisen kuohuvan sijaan tarjoilla myös kir royal tyyppisen drinkin. Kuohuvan saa kerta heitolla jouluisemmaksi lisäämällä joukkoon tilkan mustaherukkaglögiä. Alkudrinkin voi koristella jouluisaan tyyliin vaikkapa jäisillä karpaloilla:

Jouluinen aikuisten juoma syntyy myös omenasiiderin ja miedosti alkoholipitoisen glögin yhdistelmästä.

Perinteistä alkoholitonta glögitiivistettä voi käyttää myös jouluisan jäätelön kastikkeena pipareiden kera!

Vaaleaa ja kylmää glögiä kalan kaveriksi

Glögiä on totuttu pitkään juomaan hehkuvan punaisena, mutta viime vuosina glögihyllyillä on nähty myös uudenlaisia väri- ja makuvaihtoehtoja. Totutun marjaisen glögin sijaan joulutunnelmaan voi päästä myös erilaisten vaaleiden glögien avulla.

Aikuiseen makuun sopivat esimerkiksi kanelin ja brandyn makuinen Juhla Glögi, jossa on myös hieman aprikoosin vivahdetta. Toinen mainio vaihtoehto on vuosikertaglögi Blossa, joka yllättää tänä vuonna kaukoidän mauilla. Inkiväärillä ja sitrushedelmä yuzulla maustettu Blossa 12 sekä Juhla Glögi sopivat molemmat nautittavaksi jääkylmänä. Aasialaisvivahteisen, jääkylmän Blossan kanssa sopivat yhteen esimerkiksi erilaiset jouluisat kalaherkut tai jopa sushi. Tässä yksi reseptivaihtoehto

LOHTA, OMENAA JA INKIVÄÄRIÄ

100 g kylmäsavulohta
3 rkl omenasosetta
1 rkl tuoretta inkivääriä
1 punainen omena
1 rkl hienonnettua ruohosipulia
1 tl sitruunamehua
1 tl riisietikkaa tai valkoviinietikkaa
hieman merisuolaa

1. Kuutioi puolet omenasta omenasoseen sekaan. Mausta seos raastetulla inkiväärillä, ruohosipulilla, sitruunamehulla, riisiviinietikalla ja merisuolalla.

2. Kuutoi lohi sopiviksi suupaloiksi. Kuumenna kuutioita muutaman sekunnin ajan kuumalla pannulla.

3. Koristele lohikuutio omena-inkiväärisalaatilla. Käytä loput omenasta silputtuna koristeluun.

Glögijuustokakku on kestosuosikki

Makuja-osion joulun ajan yhdeksi suosituimmaksi reseptiksi on jo muutamana vuonna noussut vastustamattoman herkullinen glögijuustokakku.

Petra Kiiski/MTV3

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot