Mainos
Mainos

Grillaamisessa yllättävä riskitekijä: Asiantuntija varoittaa vammoista suussa, kurkussa ja nielurisoissa

Amerikkalaisessa Missourin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan grilliruokien valmistamisessa yllättävän riskin aiheuttaa harja, jolla grilliä on tapana putsata.

Jotta grilliruoat eivät tartu grilliin ja grilli pysyy puhtaana, on ensisijaisen tärkeää putsata grilli kunnolla. Putsaamisessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä metallinen grilliharja voi aiheuttaa yllättäen terveysriskin.

Metalliharjakset voivat kulkeutua ruokaan

Grilliruokaa valmistettaessa on syytä olla äärimmäisen tarkkana siinä, ettei puhdistamiseen käytetystä harjasta jää osia grilliin. Yhdysvalloissa vuosien 2002 ja 2014 välillä on kirjattu yli 1600 onnettomuutta, jotka ovat aiheutuneet ruokaan kulkeutuneista metallisten grilliharjojen harjaksista.

– Harjaksia voi irrota harjasta putsaamisen aikana. Grillistä ne voivat päätyä ruokaan ja aiheuttaa vammoja suussa, kurkussa ja nielurisoissa, Missourin yliopiston tutkimuksessa todetaan.

Metallisten harjaksien joutuminen elimistöön voi aiheuttaa myös muita sisäisiä vammoja. Amerikkalainen huippukokki Eric LeVine uskoo, että grilliharjoista aiheutuvien onnettomuuksien yleisin syy on se, että kotikeittiöissä grillaamiseen ei keskitytä tarpeeksi hyvin.

– Kun ihmiset eivät keskity siihen, mitä he tekevät – etenkin kuuman grillin ääressä – asioita tapahtuu, LeVine toteaa.

– Ihmisillä on myös joskus tapana ostaa niitä halvimpia välineitä. Pehmeistä harjoista harjakset irtoavat helpommin kuin ruostumattomasta teräksestä valmistetuista harjoista, kokki neuvoo.

 Lähde: Fox News

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme