Mainos
Mainos

Grillatusta lihasta entistä herkullisempaa – kokeile uutta hittitekniikkaa!

Kuivamarinointi eli rubbaaminen on tämän kesän hitti lihan grillauksessa.

Stockmannilla uskotaan suomalaisten löytävän tänä kesänä kuivamarinoinnin salat.

– Rubbaaminen eli kuivamarinointi on tämän kesän uutuus grillauksessa. Kuivamarinointi maustaa tuotteen paremmin, koska kaikki mausteet on suorassa kosketuksessa maustettavaan tuotteeseen.  Lisäksi mausteet muodostavat hitaassa BBQ kypsennyksessä herkullisen kuoren eli niin sanotun ”kaarnan” tuotteen pintaan, kertoo Stockmann Herkun keittiömestari Torsti Uotila.

Jos marinoitava liha on erityisen rasvaista, esimerkiksi porsaan kassleria, voi ylimääräisen rasvan leikata pois ennen marinointia. Tällöin maustekaarnasta tulee vielä parempi.

Lihan suolaamisen voi sen sijaan hoitaa joko mausteseoksella tai vaihtoehtoisesti injektoimalla suolanestettä lihan sisään.

– Jos kyseessä on yli parikiloinen lihakimpale, niin silloin yleensä injektoin sisälle hieman suolanestettä, ellei se sitten ole valmiiksi vähän suolattua lihaa. Toki lihan voi marinoida pelkästään suolaisella kuivamarinadilla, jolloin suola uuttuu pikku hiljaa lihan sisälle. Tämä voi kestää kuitenkin päiviä, vinkkasi mausteyritys Poppamiehen perustaja Marko Suksi aiemmin Makuja.fi:lle. 

Osittainen lähde: Stockmann

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme