Mainos
Mainos

Haluatko laihtua? Sillä on väliä, mihin aikaan syöt – tietyt ajankohdat otollisimpia

Painonpudotuksessa voi aterioiden energiapitoisuuden lisäksi olla merkitystä myös niiden ajoituksella, Kunto Plus -lehti muistuttaa.

Energiansaannin ja -kulutuksen lisäksi laihduttajan kannattaa kiinnittää huomiota ruokailuaikoihin. Yhdysvaltalaistutkimuksessa todettiin "väärinä" aikoina syömisen nostavan verensokeria selvästi tavallista enemmän, mikä vaikuttaa elimistön insuliinitasoon ja voi myös aiheuttaa painonnousua.

Aamiainen

Aamiainen kannattaa nauttia klo 6 ja 9.45 välisenä aikana. Useissa tutkimuksissa on todettu säännöllisen aamiaisen syömisen tukevan niin painonpudotusta kuin painonhallintaakin.

Aamiaisen ja lounaan välillä kannattaa syödä terveellinen välipala, jos pikkunälkä yllättää. Näin lounaalla on helpompi pitää annoskoko kohtuullisena.

Lounas

Lounas kannattaa syödä klo 15 mennessä. Painonpudotuksen ja aterioiden ajoittamisen yhteyttä selvittäneessä tutkimuksessa myöhäisillä lounastajilla paino putosi vähemmän kuin aikaisemmin lounastaneilla.

Iltapäivän välipala kannattaa syödä 2–4 tuntia lounaan jälkeen. Näin verensokeri pysyy tasaisena päivälliseen asti eikä nälkä ehdi yltyä turhan vaativaksi.

Päivällinen

Paras päivällisaika on painonpudottajalle klo 17 ja 19 välillä.

Brittitutkimuksessa todettiin päivällistä klo 17 ja 19 välillä syöneillä energiansaannin olleen 244 kcal vähäisempää kuin vasta iltaseitsemän jälkeen päivällistä syöneillä.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Kunto Plus -lehden kanssa.

Muita Kunto Plus -lehden artikkeleita:

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme