Mainos
Mainos

Haluatko parhaat terveyshyödyt kahvista? Näin monta kupillista päivässä sinun tulisi juoda

Kohtuullisen kahvinjuonnin on jälleen todettu tekevän terveydelle hyvää, kertoo BBC.

Southamptonin yliopiston tekemän suuren tutkimusanalyysin mukaan kohtuullinen kahvinjuonti on turvallista ja 3–4 päivittäisen kupillisen nauttiminen jopa hyödyksi terveydelle. Yliopisto analysoi yli 200 kahvista ja sen vaikutuksista tehtyä tutkimusta. Tutkimustulokset osoittivat, että liiallinen kahvinjuonti esimerkiksi raskauden aikana voi olla haitallista terveydelle, mutta muuten kahvin juontia ei kannata vältellä.

Verrattuna niihin ihmisiin, jotka eivät juo lainkaan kahvia, 3–4 kupillista kahvia päivässä juovilla oli alhaisempi riski sydänsairauksiin ja niiden aiheuttamiin kuolemiin. Kaikista parhaiten kahvin hyödyt näkyvät maksan terveydessä: kahvinjuonti vähensi maksasairauksia kuten maksasyöpää. Tutkimusta johtanut professori Paul Roderick kuitenkin muistuttaa, että kahvin lisäksi myös muut tekijät saattoivat vaikuttaa ihmisten terveyteen.

– Tekijät, kuten ikä, tupakointi ja liikunnan määrä saattoivat myös vaikuttaa tutkimustuloksiin.

Tutkimustulokset vahvistavat kuitenkin aiempia kahvista saatuja tuloksia ja antavat viitteitä kahvin hyödyistä.

–  Kohtuullisen kahvinjuomisen hyödyt näyttävät peittoavan mahdolliset riskit, tutkija Roderick tiivistää.

Lähde: BBC

***

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot