Mainos
Mainos

Haluatko pudottaa painoa? Juoma, joka tehostaa tutkitusti aineenvaihduntaa

Tuoreen yliopistotutkimuksen mukaan teen, ja erityisesti mustan teen juominen edistää painonpudotusta.

Kalifornian yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan musta tee voi auttaa painonpudotuksessa, sillä se stimuloi kehon hyvien bakteerien tuotantoa suolistossa. Näin ollen teenjuonti edistää ruoansulatusta ja auttaa kiihdyttämään aineenvaihduntaa. Yliopiston tutkimuksen tulokset julkaistiin European Journal of Nutrition -julkaisussa.

Sekä vihreällä että mustalla teellä todettiin olevan suotuisat vaikutukset painonpudotukseen, sillä molemmat juomat vaikuttivat suolistobakteerikantoihin positiivisesti. Musta tee veti kuitenkin hieman pidemmän korren, sillä sen todettiin tuottavan suolistossa bakteeria, joka vaikuttaa erityisesti ruoansulatukseen.

Useat aiemmatkin tutkimukset ovat puhuneet teen terveyshyötyjen puolesta, mutta tuore tutkimus osoittaa ensimmäistä kertaa mustan teen polyfenoleiden hyödyt. Tutkimus toteutettiin hiirillä, mutta tutkijat ovat vakuuttuneita löydöksistään.

– Tuoreet löydöksemme osoittavat, että musta tee vaikuttaa suoliston mekanismeihin, jotka voivat edesauttaa painonpudotusta ja hyvää terveyttä ihmisillä, tutkimusta johtanut professori Susanne Henning toteaa.

Korjattu 6.10. klo 09.12: Korjattu termejä otsikossa ja jutussa – teen ei todettu tutkimuksessa vaikuttavan rasvan palamiseen, vaan aineenvaihduntaan.

Lähde: Independent

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme