Mainos
Mainos

Haluatko täydellisen aamukahvin? Sekoita näitä laatuja!

Hyvä kahvi syntyy usein eri kahvien seoksista.

KahviKaverissa työskentelevä Tanel Kalmo vinkkaa, miten täydellisen kahvielämyksen saa aikaan myös kotona eri kahveja sekoittamalla.

Käytetyimpien kahviseosten reseptit:

1. Mokka-Jaava

Mokka-Jaava on yksi vanhimmista seoksista. Se sisältää kolmasosan Jemenistä peräisin olevaa kahvia ja kaksi kolmasosaa Sumatralta tuotua kahvia. Molempien papujen pitäisi olla tummaa paahtoa. Lopputuloksena on tasainen, täyteläisen makuinen kahvi kaakaon aromilla.

2. Tumma-Vaalea

Sekoita saman verran tummaa ja vaaleaa kolumbialaista kahvia. Tumma ja vaalea paahto sopivat hyvin sekoitettavaksi yhteen.

3. Kolumbia-Kenia

Sekoita kolumbialaisia papuja Keniasta peräisin oleviin papuihin suhteessa 60/40. Kolumbialaisien papujen pitäisi olla tummaa paahtoa ja Keniasta peräisin olevien vaaleaa paahtoa. Tällä seoksella on tasainen, täyteläinen maku ja mieto katkera jälkimaku ripauksella happamuutta. Se sopii hyvin maitokahvien ystäville sekä heille, jotka valmistavat kahvinsa suodatinkeittimellä. 

Lähde: KahviKaveri

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme