Mainos
Mainos

Hans Välimäeltä yllätysuutinen: "New York tulee Helsingin ydinkeskustaan"

Herkkusuita hemmotellaan kesällä, kun Hans Välimäen uusi New York -henkinen ravintola avataan Helsinkiin.

Hans Välimäki ei vielä halua paljastaa uuden ravintolansa tarkkaa konseptia tai sijaintia, eikä avajaispäivääkään ole vielä lyöty lukkoon. Se on kuitenkin selvää, että kesällä Helsingin ydinkeskustaan avautuu Välimäen luotsaama rento New York -henkinen ravintola.

– Päivällä rentoa, mukaan otettavaa toimistotyöläisten superfoodia, myöhemmin musaa, baari ja terde, Välimäki lupailee.

– Illalla vähän fiinimpää, mutta silti rentoa ja lähestyttävää meininkiä kukkaro edellä. Jotain sellaistakin uniikkia safkaa, mitä kaupungista ei vielä saa.

Restamaxin kanssa toteutetun ravintolan ruokalista tulee olemaan monipuolinen ja hintataso pidetään kohtuullisena. Tärkeintä on, että ravintolaan on helppo tulla.

– Tämä on tällainen kaikelle kansalle suunnattu urbaani konsepti mitä on helppo lähestyä. New Yorkissahan on paljon kuppiloita, joihin on helppo astua sisään. Hintataso ja ajatusmalli on sellainen, että ravintola on äärimäisen rento ja helposti lähestyttävä, Välimäki tarkentaa.

Ravintolan remontin aloitus viivästyi hieman, joten alkukesä menee vielä ravintolaa viimeistellessä. Välimäki kuitenkin toivoo, että ovet saadaan auki vielä kesäkuun puolella.

Fine dining saa vielä odottaa

Vaikka uuden ravintolan listalla ei fine diningia nähdä, Välimäki aikoo vielä palata leipälajinsa äärelle.

– Jossain vaiheessa aion palata vielä fine diningin pariin. Se on minulle kuitenkin se kuninkuuslaji ja intohimo.

Välimäki kertoo, että Chez Dominiquen jälkeinen hyppy fine diningin ulkopuolelle on ollut antoisa.

– Se on laajentanut perspektiiviä, että on päässyt tekemään välillä muutakin. Tämänkin projektin yhteydessä olen päässyt opiskelemaan uusia tekniikoita ja raaka-aineita. Jos asettuu ruoanlaitossa vain yhteen suuntaukseen, niin se lopulta on aika suppeaa.

Uuden ravintolansa valmistumista Välimäki odottaa innolla. Ruoanlaitto on loppujen lopuksi se asia, mitä Välimäki tekee mieluiten.

– Ruoan tekeminen on se, mikä motivoi edelleen aamusta iltaan.

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme