Mainos
Mainos

Herkku, joka kruunaa syysillan – tätä yhdistelmää kannattaa kokeilla

Syksy on makujen juhlaa! Hyödynnä kantarellisato iltapalan herkkuleivissä mädin seurana. 

Kantarellit ja mäti ovat oivallinen yhdistelmä, ja yksi helpoimmista ja herkullisimmista tavoista on yhdistää nämä kaksi raaka-ainetta leipien päällä. Poimi resepti!

Kantarelli-mätileivät

(4 leipää)

4 vaaleaa, pehmeää leivän palasta, leikkaa reunat pois
4 ruokalusikallista mätiä
250 grammaa kanttarelleja tai muita sieniä
2 rkl voita
1/2 keltasipuli
1/2 punasipulia silputtuna
4 rkl smetanaa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa

1. Pilko sienet. Kuori ja hienonna keltasipuli. Kuullota ensin sipulit pannulla miedolla lämmöllä ja lisää sen jälkeen sienet. Paista seosta voissa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet mukavasti väriä. Lisää suola. 

2. Paahda leivät pannulla tai leivänpaahtimessa. 

3. Voitele leivät ja levitä sieni-sipuliseos leiville. Lisää päälle hieman mätiä, punasipulia, smetanaa ja mustapippuria. 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme