Mainos
Mainos

Herkullinen käyttötapa kurkulle – tätä reseptiä kannattaa kokeilla!

Muistatko, milloin olet viimeksi syönyt klassisia, pikkelöityjä kurkkuja?

Outi Rinteen tuoreessa Lohturuokaa – tietoista herkuttelua (Atena 2016) -teoksessa esitellään suomalaisille tutun klassikkoherkun resepti. Pikkelöiminen on mitä oivallisin tapa hyödyntää tuore kurkku! Kirjailija suosittelee käyttämään pikkelöityjä kurkkuja etenkin burgereiden täytteenä.

– Burgereita on vaikeaa kuvitella ilman pikkelöityjä kurkkuja. Samaan liemeen uppoavat muutkin kasvikset, Rinne kirjoittaa teoksessaan.

Pikapikkelöidyt kurkut

1 kurkku (tai vastaava määrä muuta kasvista tai hedelmää)

Liemeen:
1/2 dl väkiviinaetikkaa
3/4 dl mahdollisimman neutraalin makuista hunajaa
1/2 dl vettä
rouhittua mustapippuria
sinapinsiemeniä, korianterinsiemeniä ja fenkolinsiemeniä
(1 tuore chili)
pari oksaa tuoretta tilliä silputtuna

Paahda mausteita hetki kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua. Jäähdytä. Hölskyttele liemen ainekset sekaisin litran vetoisessa kannellisessa purkissa. Suikaloi kurkku esimerkiksi juustohöylällä. Ravistele liemen joukkoon ja jätä maustumaan vähintään 15 minuutiksi tai pidempään. Säilytä jääkaapissa. 

Lähde: Outi Rinne: Lohturuokaa – tietoista herkuttelua (Atena)

***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme