Mainos
Mainos

Hittioluen taustalla huikea tarina – keksittiin täysin vahingossa

Tiesitkö, mistä India Pale Ale eli IPA-olut on saanut alkunsa?

Moni suuri keksintö on syntynyt vahingossa – ja näin on myös IPA-oluiden kohdalla. India Pale Ale -olut syntyi aikoinaan sen seurauksena, että olut pilaantui tietyissä olosuhteissa kovin helposti.

Kun brittiläiset oluenpanijat lähettivät pale ale -oluitaan Intiaan, saattoi juoma pilaantua pitkän merimatkan aikana. Säilyvyyden parantamiseksi oluenpanijat alkoivat lisätä olueen lisää alkoholia ja humalaa. Näin syntyi uudenlainen, erityisen katkera ja voimakas India Pale Ale (IPA) -olut.

Nykyään IPA-oluet ovat erityisen suosittuja. Syy tähän on osin se, että monet pienpanimot ovat lähteneet kehittämään tuotteitaan helpomman tien kautta.

– Pale Ale ja IPA -oluet ovat helpompia valmistaa kuin esimerkiksi pils-oluet. Pils-oluiden valmistukseen ei aina löydy edes välineitä, Suomen Olutliiton puheenjohtaja Heikki Kähkönen totesi aiemmin Makuja.fi:lle.

Lähde: Foodbeast

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme