Mainos
Mainos

Hittiresepti vailla vertaa: Olethan jo valmistanut avokadopastaa?

Muistatko vielä avokadopastan?

Muutama vuosi sitten suomalaisissa ruokakaupoissa saatiin ihmetellä, kun avokadot vietiin käsistä eri puolilla Suomea. Syy avokadoinnostukseen oli Alexander Gullichsenin avokadopastan resepti, joka sai suomalaiset innostumaan uudesta, helposta ja herkullisesta arkiruokareseptistä.

Reseptipankin haetuinta herkkua

Vuodesta toiseen Makuja-reseptipankin haetuimpien reseptien ykkössijaa on pitänyt Alexander Gullichsenin alkuperäinen avokadopastan resepti. Jos ei ole vielä kokeillut reseptiä – tai se on jäänyt jostain syyttä aikoinaan kokeilematta – kannattaa hittiresepti ottaa kokeiluun kylmien syysiltojen lämmikkeeksi.

Tässä se nyt on: ruokailmiöksi nousseen avokadopastan alkuperäinen resepti.

Neljälle

  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ chiliä (poista siemenet)
  • 1 limetti
  • 2 kypsää avokadoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • loraus oliiviöljyä
  • kourallinen basilikaa (lehtipersija ja korianteri toimivat myös)
  • 30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
  • 30 g (1 dl) raastettua parmesaania
  • 400-500 g spagettia

Valmistusohje

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli hyvin hienoksi, pilko myös chili ja laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoittele lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.

Keitä spagetti al dente: noin 80 % pussissa mainitusta keittoajasta riittää. Keitä spagetti hyvin suolatussa vedessä: pastaveden tulee olla niin hyvin suolattua, että se maistuu merivedelle. Ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.

Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen joukkoon. Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.

Avokadopastan alkuperäinen resepti löytyy Hanna Gullichsenin Chicling-blogista. Reseptin löytää myös Alexander Gullichsenin ja Hanna Gullichsenin Safkaa-keittokirjasta.


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme