Mainos
Mainos

Huikea niksi: Täydellisiä kananmunia joka kerta – ja kuoret irtoaa melkein itsestään!

Täydelliset keitetyt kananmunat syntyvät pienen ja yllättävän apuvälineen avulla.

Kananmunan keittäminen ei ole rakettitiedettä, mutta oikeanlaisella valmistusprosessilla voit kuitenkin tehdä munista astetta parempia - ja mikä parasta, myös helposti kuorittavia.

Miten täydelliset kananmunat sitten syntyvät? Tarvitset apuvälineeksi ainoastaan pienen (sterilisoidun) neulan vaikkapa muistitaulustasi. Kun neulalla painetaan pieni reikä kananmunan tylpempään päähän ennen keittämistä, irtoavat kuoret lopulta kuin itsestään.

Niksi perustuu siihen, että kananmunan leveämmässä päässä, kuoren alla on pieni ilmatasku. Kun keität kananmunan normaalisti, tämä ilma kuumenee, laajenee ja pääsee pakenemaan ulos kuoren huokosten kautta, vasta sitten kun kananmunan valkuainen on jähmettynyt. Kun pistät kuoreen ilmataskun kohdalle pienen reiän, ilma pääsee nopeammin ulos ja kananmuna kypsyy tasaisesti, helpottaen samalla myös kuorimisprosessia.

Lähde: Foodbeast, Lifehacker.com

(MTV LIFESTYLE)

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme