Mainos
Mainos

Huikea suomalaiskeksintö voi muuttaa veden alkoholijuomaksi – "Siitä tulee vaikka valmis paukku"

Suomalaisyritys on kehitellyt innovatiivisen korkin, jonka avulla vesi voidaan muuttaa virvoitusjuomaksi.

Kotimainen EasySoda-virvoitusjuomakorkki muuttaa veden limonadiksi käden käänteessä.

Samalla tekniikalla vedestä voidaan tehdä myös alkoholijuomia, mutta Suomen alkoholilainsäädännön ja rajallisten resurssien vuoksi yhtiö keskittyy toistaiseksi limonadikorkkeihin.

Korkin toimintamekanismi on yksinkertainen. Tarvitaan vain pullollinen raikasta vettä ja virvoitusjuomakorkki. Kun korkin kiertää pulloon kiinni, sen sisältämät makuaineet valuvat veteen. Pullo käännetään ylösalaisin ja korkkia kierretään tiukemmalle, jolloin korkissa oleva hiilihappokapseli laukeaa ja juoma muuttuu limonadiksi.

Samalla tekniikalla olisi mahdollista tehdä myös alkoholijuomia

– Me pystymme tekemään korkista sellaisen, että siitä tulee vaikka valmis paukku, mutta meidän lainsäädäntö on sellainen, että tällä hetkellä emme siihen kykene, sanoo EasySodan toimitusjohtaja Kaj Pelamo.

– Korkkiin laitetaan nestemäistä tai jauhemaista alkoholia ja makuaineet, jotka valutetaan veteen. Ei me mitään vodkaa siitä saada, mutta 15–20-volttinen drinkki saadaan kyllä tehtyä.

Limonadikorkkien kysyntä on ollut niin suurta, että tällä hetkellä kaikki resurssit menevät virvoitusjuomakorkkien valmistukseen. Pelamo ei kuitenkaan täysin tyrmää ajatusta siitä, että tuotantoa laajennettaisiin tulevaisuudessa myös alkoholijuomakorkkeihin.

– Jollain aikavälillä ehkä, mutta se on ehkä sitten kun meillä on korkkien tuotanto siinä vaiheessa, että pystymme vastaamaan nykyiseen huutoon.

Tähtäimessä kansainväliset markkinat

Pelamo kertoo, että virvoitusjuomakorkki on herättänyt valtavasti kiinnostusta ympäri maailmaa.

– Ihan tarkkaan en pysty sanomaan, kuinka monesta maasta on tämän vuoden aikana tullut yhteydenottoja, mutta viimeisen viikon aikana kyselyitä on tullut 30 eri maasta.

Kaukaisimmat kyselyt ovat tulleet Uudesta Seelannista ja Ecuadorista. Erityisen paljon tuote on herättänyt kiinnostusta Lähi-idän maissa.

Yksi juomakorkin myyntivalteista on sen pieni koko. Korkit vievät kuljetuksessa vähemmän tilaa kuin valmiit limonadit, jolloin kuljetuskustannukset jäävät pienemmiksi.

Tällä hetkellä valikoimassa on neljä makua: cola, appelsiini, sitruuna ja vichy, mutta loppukesästä EasySoda aikoo tuoda markkinoille myös vitaminoidut vichyvedet.

Näillä välineillä voit valmistaa drinkkejä perinteiseen tyyliin kotioloissa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme