Mainos
Mainos

Huikeat terveysvaikutukset: Tätä takapihan vitamiinipommia kannattaa todella syödä

Tiesitkö, että mustaviinimarja on kaikista viinimarjoista vitamiinipitoisin? Se on todellinen vitamiinipommi, jolla on monia terveyttä edistäviä vaikutuksia.

Nyt on paras aika ottaa viinimarjasato talteen. Yleisesti ne ovat tunnettu flunssalääkkeenä runsaan C-vitamiinipitoisuuden vuoksi, mutta tiesitkö näitä muita mustaviinimarjan terveysvaikutuksia?

Hyväksi sydämelle

Mustaviinimarjat sisältävät runsaasti erilaisia flavonoideja sekä omega3-rasvahappoja, jotka edistävät sydämen terveyttä.

Edistää silmien terveyttä

Mustaviinimarjojen sisältämä A-vitamiini parantaa näköä. Myös marjojen flavonoidit ovat hyväksi silmille.

Lujittaa luita ja hampaita

Mustaviinimarjoissa on suuri määrä kalsiumia, joka on hyväksi sekä luille että hampaille. Riittävä kalsiumin saanti voi ehkäistä osteoporoosia.

Hidastaa ikääntymistä

Antioksidantit hidastavat elimistön vanhenemista. Mustaviinimarjoissa on paljon antioksidantteja, jonka ansiosta ne ovat hyvä keino vältellä elimistön ikääntymisen merkkejä.

Pitää ihon nuorena

Mustaviinimarjojen sisältämän omega6-rasvahapon, jonka on todettu hidastavan ryppyjen ilmestymistä sekä ihon ikääntymistä. Lisäksi siitä on hyötyä myös ihottuman hoidossa.

Hyväksi aivoille

Mustaviinimarjat sisältävät rautaa, joka on hyväksi aivojen hapensaannille. Myös flavonoideilla on positiivisia vaikutuksia aivojen terveyteen.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme