Mainos
Mainos

Huimat ennen ja jälkeen -kuvat: Mies laihtui yli 50 kiloa syömällä perunoita

Australialaismies haastoi itsensä syömään pelkkiä perunoita ja hieman bataatteja kokonaisen vuoden ajan – ja laihtui hurjat 50 kiloa.

MTV:n Makuja.fi kertoi vuonna 2016 australialaisen Andrew Flinders Taylorin hurjankuuloisesta projektista. Andrew haastoi tuolloin itsensä laihdutuskuurille, jonka tavoitteena oli pudottaa kiloja pelkästään perunoita syömällä. Tuolloin 150-kiloinen mies oli ehtinyt olla perunakuurilla kuukauden verran ja painoa oli jo pudonnut 10 kiloa. Loppujen lopuksi painoa tippui vuodessa yli 50 kiloa.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Ajatus pelkkää perunaa sisältävästä dieetistä alkoi kyteä Taylorin mielessä, kun hän totesi painavansa enemmän kuin koskaan aiemmin elämässään. Hän koki, että toimivin keino laihduttamiseen olisi se, että hän söisi vain yhtä ruoka-ainetta pidemmän aikaa.

– Ajatus tästä sai alkunsa siitä, että tajusin olevani ruoka-addikti. Jos olen koukussa huumeisiin tai alkoholiin, niistä luovutaan, mutta ruoasta ei voi noin vain luopua. Siksi ajattelin, että minun pitäisi vain keksiä yksi ruoka-aine, jota söisin, Taylor kertoi tuolloin Buzzfeed-sivustolle.

99 prosenttia ruokavaliosta pelkkää perunaa

Ravitsemuksen asiantuntijat ja lääkärit eivät yleensä suosittele yhteen ruoka-aineeseen rajoittuvaa ruokavaliota, sillä elimistö tarvitsee monipuolisesti erilaisia ravintoaineita ja vitamiineja.

Andrew kuitenkin tutki asiaa tieteellisesti ennen perunadieetin aloittamista ja konsultoi myös lääkäreitä. Kävi ilmi, että pelkillä perunoilla pötkii sittenkin aika pitkälle.

– Saan perunoista yli 600 prosenttia päivittäisestä raudantarpeestani ja 400 prosenttia C-vitamiinin tarpeesta, samoin kuin riittävästi kuitua. Ainoa mikä huoletti, oli kalsium. Perunoissa on kalsiumia, mutta ei ehkä tarpeeksi. Tämän vuoksi valmistin välillä perunamuusia luomu-soijamaitoon, Andrew Taylor kertoo Independent-lehdelle.

Asiantuntijoiden mukaan perunadieetti ei ole vaarallinen, mutta ei myöskään kaikista terveellisin vaihtoehto. Ravitsemusasiantuntija Rhiannon Lambert muistuttaa, että perunoista saa runsaasti kuitua, ne täyttävät ja niissä on verrattain vähän energiaa. Silti perunoista puuttuu tiettyjä ihmisen tarvitsemia vitamiineja, minkä vuoksi Andrew nautiskeli silloin tällöin myös hieman bataattia. Niistä hän sai erityisesti A-, E- ja C-vitamiineja.

Perunadieetti on vaatinut australialaismieheltä äärimmäistä kurinalaisuutta ja hän on joutunut esimerkiksi ottamaan juhliin omat perunat eväiksi mukaan. Silti Andrew kertoo olevansa edelleen perunafani. Eikä ihmekään: onhan mies laihtunut perunoiden ansiosta vuodessa huiman määrän-

– Terveyteni paranee koko ajan. Minulla oli korkea kolesteroli, nyt se on matala. Myös verenpaineeni ja sokeriarvoni ovat laskeneet. Joka kerta kun menen verikokeisiin, tulokset ovat aina vaan paremmat.

Nyt Andrew on perustanut dieetistään inspiroituneena oman spudfit.com -sivuston, jossa kertoo perunadieettinsä hyödyistä. Andrew on nyt alle 100-kiloinen laihduttuaan yhteensä 55 kiloa. 

Lähde: Independent

***

 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme