Mainos
Mainos

Huippuammattilaiset yhdistävät voimansa – Helsingin paraatipaikalle täysin uudenlainen ravintola

Helsingin Kauppatorin laidalle avautuu täysin uudenlainen ravintola, kun Kari Aihinen ja Paul Hickman yhdistävät voimansa. 

Helsingin Kauppatorin laidalle paraatipaikalle kesäkuussa avautuva uusi ravintola saa Suomen parhaaksi arvostetun ravintolapäällikön, kun Paul Hickman siirtyy Groteskista Kari Aihisen ravintoloitsijapartneriksi.

Edelleen myös Savoyn keittiöpäällikkönä jatkava Aihinen ja Royal Ravintoloiden kanssa yhteistyössä perustettavaan ravintolaan täysipäiväisesti panostava Hickman julkistavat yhteishankkeensa konseptin myöhemmin keväällä.

– Teemme reiän lattiaan ja yhdistämme Sasson ja Fishmarketin. Tarkoitus on tarjoilla hyvää ruokaa, juomaa ja palvelua. Haluamme tulla lähelle asiakasta, Aihinen kertoi jo aiemmin Makuja.fi:lle.

Aihinen uskoo, että huippusijaintinsa takia 250-paikkaisesta ravintolasta on mahdollista tehdä menestystarina.

– Jokaisella on tahtotaso tehdä tästä menestyvä, raikas ja iloinen ravintola. Jos ravintolaa pitäisi kuvailla yhdellä termillä, niin luvassa on erittäin laadukasta casual diningia, huippukokki lupaa.

Taustalla vankkaa osaamista

Paul Hickman on palvelualan pitkän linjan asiantuntija. Hän on toiminut paitsi Groteskin ravintolatoimenjohtajana ja Michelin-tähditetyn Demon ravintolapäällikkönä, myös valmennusyhtiössä ravintola-alan ammattilaisten valmentajana. Alan arvostetussa Pro-gaalassa vuoden 2016 ravintolapäällikkö-hovimestari-sommelier -palkinnolla tammikuussa palkittu Hickman pääsee uudessa ravintolassa toteuttamaan pitkäaikaisen unelmansa.

– Palvelun osuus ravintolaelämyksessä kasvaa jatkuvasti ja hyvä tunnelma voi nykyisin olla jopa ruokaa tärkeämpi nimittäjä. Kari Aihisen kaltaisen kilpailuhenkisen mestarin huolehtiessa uuden ravintolamme keittiöstä, syntyy meille varmasti kisaa siitä, kumman tontti saa enemmän kiitosta, innostuu Paul Hickman uudesta roolistaan ravintoloitsijana ja lisää, että visioita uuden ravintolan kantavaksi ideaksi ei puuttunut.

– Uskomme, että se oikea on löytynyt ja sen myötä voimme tuoda Helsinkiin jotain sellaista, mitä täältä vielä puuttuu.

Keittiöpäällikkö Kari Aihinen on vastannut Savoyn keittiöstä jo yli kymmenen vuoden ajan ja jatkaa vaativassa toimessaan uuden hankkeen ohella edelleen.

– Ottaen Savoyn statuksen huomioon, ei sitä voi koskaan tehdä puolivaloilla. Keittiöömme on kuitenkin kasvanut niin hyvä tiimi, että voin nyt omalta osaltani antaa sinne hieman enemmän vastuuta ja vastaavasti päästä siitä liikenevällä ajalla toteuttamaan itseäni Torikortteleiden Apteekinkulmaan hieman toisenlaisesta näkökulmasta. Myös kirjaimellisesti, sillä laskeudumme Savoyn kattoterassilta nyt kellaritasoon, kaikkien katseille avoimeen keittiöön. Ilman Hickmanin kaltaista partneria ei tällainen kahdessa kerroksessa toiminta olisi kuitenkaan mahdollista, kertoo Kari Aihinen innostuneena uudesta haasteestaan.

Ravintolalle kovia odotuksia

Royal Ravintolat jatkaa The Cockissa aloitettua ravintoloitsijamalliaan myös Apteekinkulmaan rakennettavan uuden ravintolan kanssa.

– Paul Hickman ja Kari Aihinen ovat omien alojensa ehdotonta huippua ja tältä taisteluparilta on lupa odottaa mitä vain. Helsingin arvokkaimpiin kuuluva lokaatio toki asettaa kovat odotukset uudelle ravintolalle, mutta herrat ovat saaneet vapaat kädet ideoida ja laskea niiden toteuttamiseksi sopivat yhtälöt, kertoo Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström

– Yrittäjäasenteen jalkauttaminen kentälle toimii Suomen intohimoisimmalle ravintolayhtiölle mainiosti. Vaikka annammekin uusille avainhenkilöillemme perinteistä huomattavasti suuremman vastuun, pystymme samalla tukemaan heitä kannattavan yritystoiminnan päivittäisessä pyörittämisessä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme