Mainos
Mainos

Huippukokki Akseli Herlevi kritisoi Stockmannin vihannesosastoa: "Täysin priimaa ruokaa biojätteeseen"

Huippukokki Akseli Herlevi kummasteli viikonloppuna sosiaalisessa mediassa Helsingin keskustan Stockmannin hävikkipolitiikkaa.

Tavaratalon ruokaosastolla heitettiin pois vihanneksia ja yrttejä, jotka olivat Akseli Herlevin näkemyksen mukaan vielä täysin käyttökelpoisia. Herlevi kertoo tutkineensa poisheitettyjä raaka-aineita tarkasti.

– Kävin tänään ostoksilla Stockmannilla Helsingin keskustassa. Vegeosastolla täydennettiin hyllyjä ja samalla heitettiin täysin priimaa ruokaa biojätteeseen, röyhkeästi ihmisten edessä. Kaivoin vielä astiaa syvemmältä enkä löytänyt yhtäkään epäkuranttia tuotetta, Herlevi totesi Instagramissa.

Huippukokki heittää ilmoille kysymyksen siitä, että voisiko hävikiksi kirjattuja, mutta käyttökelpoisia raaka-aineita hyödyntää jollain muulla tapaa sen sijaan, että ne heitettäisiin suoraan pois.

– Ruokaa heitetään roskiin vuodessa ihan älyttömiä määriä ja pääkaupunkiseudun biojätteestä 15 prosenttia koostuu avaamattomista pakkauksista. Missä on yrityksen vastuu? Voisiko joku tarvita tätä ruokaa? Herlevi ihmetteli.

Toimiiko "Stockan mummojen taktiikka" vihanneksien punnitsemisessa? Katso video!

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme