Mainos
Mainos

Huippukokki Henri Alénin vinkki: Kuuman kesäpäivän täydellinen lounas

Hellepäivän lounaan tulisi olla kevyt ja viilentävä, ei raskas ja väsyttävä.

Kuuumana kesäpäivänä perunat, riisit ja pastat kannattaa suosiolla unohtaa ja kokeilla sen sijaan kylmää ja nestemäistä lounasta. Huippukokki Henri Alénin smoothie-resepteillä kuuman päivän energiatankkaus hoituu herkullisella ja virkistävällä tavalla.

Gaspazho supersmoothie

4 kypsää luumutomaattia
puolikas kuorittu kurkku
1 oksa varsiselleriä
hienonnettua chiliä maun mukaan
1 avokado
3 rkl sitruunamehua
1 dl purkki tomaattimehua
10 lehteä basilikaa
3 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl smoothiemixiä

Laita ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi juomaksi. Nauti jääkylmänä.

Vihreä voima

3 dl omenamehua
1 pieni romaine- tai jääsalaatti
3 oksaa varsiselleriä
2 omenaa paloiteltuna
1 rkl hampunsiemeniä
1 tl spirulina-levää
2 rkl kookosöljyä
10 lehteä basilikaa
3 rkl lime- tai sitruunamehua
ripaus suolaa

Laita ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi juomaksi. Nauti jääkylmänä.

Lähde: Deski

(MTV3)

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme