Mainos
Mainos

Huoltoasema monelle suomalaiselle ainoa ravintolavaihtoehto: "Asemilla on vietetty häitä ja hautajaisia"

Tiesitkö, että Suomessa huoltoasemien ravintoloissa on järjestetty sekä häitä että hautajaisia?

Monella paikkakunnalla Suomessa huoltoaseman ravintola on koko kylän kokoontumispaikka, johon keräännytään sekä syömään että juhlimaan. Asiantuntijat kertoivat Makuja.fi:lle, että monella suomalaisella huoltoasemalla on vietetty vuosien saatossa sekä häitä että hautajaisia.

– Asemilla on vietetty häitä ja hautajaisia sekä paljon muita erilaisia perhejuhlia. Pääkaupunkiseudulta katsottuna tämä kuulostaa hassulta, mutta on ihan arkipäivää maakunnissa, Shell HelmiSimpukka -ketjun ketjujohtaja Tarja Kuittinen kertoo.

Myös ABC-liikenneasemien ravintoloissa ja kabineteissa on juhlittu monet ilot ja surut.

– Meillä on järjestetty muistotilaisuuksia, SOK:n ABC-liikennemyymälöiden kehitysjohtaja Antti Erikivi komppaa.

– On näitä ilojuhliakin ollut, hääkahveja ja sellaista, Erikivi jatkaa.

Monen suomalaisen tie johtaa huoltoaseman ravintolaan myös juhlapyhinä. Yksi tärkeimmistä juhlapäivistä huoltoasemilla on äitienpäivä.

– Se on melkein kuin jokin instituutio. Tänäkin vuonna ABC-asemilla myytiin melkein 35 000 äitienpäivälounasta, mikä on meillä ylivoimaisesti yksi kovamyyntisimmistä päivistä koko vuonna, Erikivi paljastaa.

Katso videolta, kuinka ABC:n lehtipihvi valmistuu!

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme