Mainos
Mainos

Hyödynnä olutta rohkeasti ruoanlaitossa – vaikuttaa merkittävästi makuun

Alkoholipitoisia juomia käytetään paljon raaka-aineita erilaisissa resepteissä, eikä esimerkiksi oluen hyödyntämistä ruoanlaitossa kannata vieroksua.

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen oivalsi vastikään hyödyntäneensä vuosien varrella huomaamattaan olutta useinkin laittaessaan ruokaa. Tästä inspiroituneena bloggari kokosi yhteen parhaat reseptit, joiden ainesosissa tärkeässä roolissa on suomalaisten suosikkijuoma, olut. 

Näin oluen maku vaikuttaa ruokaan:

1) Humala antaa ruoalle katkeruutta.
2) Hiiva tuo ruokaan kirpeyttä, hedelmäi­syyttä ja happamuutta.
3) Maltaat antavat ruoalle makeutta ja väriä.
4) Hiilidioksidi kuohkeuttaa taikinan.
5) Mitä vahvempi olut, sitä enemmän se tuo ruokaan makua.

Lähde: Alko

– Yllätyin, kun pengoin reseptejäni ja aloin bongata niin monesta ainesosalistasta olutta. En ollut tajunnut, miten usein sitä on tullut ”haaskattua” ja lorautettua kattilaan. Miksipä ei, mistä tahansa maukkaasta nesteestä saa luonnollisesti hyvää makua ruokaan, Kinnunen kirjoittaa.

Vaikka tämän vuoden olisikin aloittanut tipattoman tammikuun merkeissä, ei olutta sisältäviä reseptejä kannata vieroksua. Kypsennysprosessin aikana alkoholi nimittäin haihtuu ruoasta, ja jäljelle jäävät oluen aromit, jotka täydentävät useiden ruokalajien makumaailmaa.

– Näitä ruokia sopii nauttia, vaikka viettäisit tipatonta. Toisaalta näiden kanssa ruokajuomana nautittuna sen lopettaminenkin sujuu tyylillä, Kinnunen toteaa.

Katso Jani Kinnusen olutreseptit Sivumaku-blogista täältä!


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme