Mainos
Mainos

Hyvä Suomi! Kotimaista Puolustuslaitos Viinaa ylistetään maailmalla

Puolustuslaitos Viinaa -nimeä kantava suomalaisjuoma on saanut maailmalla tunnustusta

Suomalainen Mother’s Milk Beverages Oy on voittanut Puolustuslaitos Viinaa -tuotteellaan kansainvälisessä juomakilpailussa kaksi hopeamitalia. Tuote menestyi International Wine and Spirits Competition -kilpailussa sekä maailman parhaan vodka&tonic-yhdistemän kisassa että koko vodkakategoriassa.

Kilpailun tuomaristo kuvasi Puolustuslaitos Viinaa suoraviivaiseksi vodkaksi, jossa vivahteita ruohosta, viljasta ja vaniljasta. Juomassa oli tuomariston mukaan pehmeä ja kermainen makutuntuma.

Tuotteella pitkä historia

Puolustuslaitos Viinaa -juoma syntyi alun perin jatkosodan aikana. Juoma esiteltiin ensimmäistä kertaa suurelle yleisölle vuonna 1942 ylipäällikkö C.G.E Mannerheimin tulevien 75-vuotissyntymäpäivien kynnyksellä. 

Mannerheim oli asettanut merkkipäivänsä juhlinnan yhdeksi ehdoksi, että jokaiselle täysi-ikäiselle rintamamiehelle oli tarjottava arkipäivän ruokailua parempi ateria ja virallisen annoksen kokoinen syntymäpäiväryyppy. Mannerheimin merkkipäivänä tarjottu Puolustuslaitos Viinaa oli luonnollisesti yksi näistä pitkin rintamalinjaa tarjotuista alkoholijuomista, mutta puutteellisissa oloissa tuo ryyppy saattoi olla myös mitä tahansa muuta käsille saatua ja pienistä eristä yhdistelemällä sekoitettua alkoholia, kuten tikkuviinaa, rommiviinaa, konjakkia tai siitä leikattua jaloviinaa.

Puolustuslaitos Viinaa palasi vuonna 2015 noin 70 vuoden tauon jälkeen takaisin markkinoille nykypäivän vaatimuksiin päivitettynä versiona.

Lähde: STT Info / Wolfcom

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme