Mainos
Mainos

Hyviä uutisia! Samppanjan juomisesta voi olla hyötyä terveydelle

Samppanjan juominen onkin yllättäen hyväksi muistille! Näin kertoo Readingin yliopiston tekemä tutkimus. 

Readingin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan 1–3 lasillista samppanjaa viikossa auttaa ehkäisemään muistisairauksia, kuten dementiaa ja alzheimeria.

Tutkijoiden mukaan salaisuus on juoman fenolisissa yhdisteissä, jotka vaikuttavat aivojen muistista ja oppimisesta huolehtivaan osaan. 

– Nämä jännittävät tulokset osoittavat ensimmäistä kertaa, että samppanjan kohtuullinen kulutus voi vaikuttaa kognitiivisiin toimintoihin, kuten muistiin. Samankaltaisia tuloksia on aiemmin saatu punaviinin suhteen, kertoo professori Jeremy Spencer Readingin yliopiston tiedotteessa. 

Punaviinin lisäksi samanlaisia vaikutuksia on havaittu muiden polyfenolisten ruokien, kuten raakakaakon ja mustikoiden osalta. 

Vaikutukset ovat tutkijoiden mukaan havaittavissa nimenomaan kohtuukäyttäjillä, jotka juovat noin 1–3 lasillista viikossa. Alkoholin suurkulutus sen sijaan vaikuttaa terveyteen juuri päinvastoin lisäten riskiä sairastua muun muassa muistisairauksiin. 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme