Mainos
Mainos

IL: Uskomaton huijaus helsinkiläisravintolassa – mies paljastui valekokiksi

Vastikään Helsinkiin avatussa Hook-ravintolassa on jouduttu selvittelemään erikoista tapausta, kun palkattu kokki osoittautui valekokiksi, kertoo Iltalehti.

Hook-ravintolan oli tarkoitus pestata leipiinsä yksi kokki lisää, ja pian oikean henkilön uskottiin löytyneen. Uudeksi kokiksi valittu mies oli kertonut perustavansa tulevaisuudessa omaa ravintolaa, jolle hän ei kuitenkaan vielä ollut löytänyt sopivaa paikkaa. Kunnianhimoinen "kokki" otettiin ravintolassa lämmöllä vastaan.

TIESITKÖ? Helsingin Hook-ravintola avattiin 14. huhtikuuta 2016.

– Hän oli noin 35-vuotias, energinen ja siisti mies, ja tarina vaikutti uskottavalta. Hän tuli tietysti ensin koeajalle, emme ehtineet vielä kirjoittaa työsopimusta. Ajattelin myöhemmin tutustua miehen koulutukseen ja työtodistuksiin, mutta meillä oli kiire, talo täynnä ja tarvitsimme kokin keittiöön. Mies sai aloittaa heti, Hook-ravintolan ravintolapäällikkö Veera Jokelainen kertoi Iltalehdelle.

15 kiloa ribsejä roskikseen

Tilanteen todellinen luonne paljastui pian ravintolan henkilökunnalle, kun uuden "kokin" osaamisessa vaikutti olevan merkittäviä puutteita. Ammattilaisena ravintolaan pestatun miehen osaamattomuuden vuoksi jouduttiin ruokaa heittämään pois kilokaupalla.

– Kyllä siinä parissa illassa häneltä meni pilalle yli 15 kiloa ribsejä, hän ei osannut paistaa perunoita ja kanan kypsennyksestä hän ei tiennyt mitään. Monet annokset olivat sen näköisiä, että ei niitä voinut asiakkaille viedä. Miehellä ei ollut mitään käsitystä ruoanlaitosta, kokki Juho Utrianen kertoo Iltalehdelle.

Lähtö tuli – vain kahden työpäivän jälkeen

Lopulta valekokiksi paljastuneen miehen työura Hookissa päättyi kahden päivän jälkeen.

– Tavallaan asia huvittaa, mutta se oli petosta, rikollista toimintaa. Kun sitten puhuttelin miestä ja pyysin nähdä koulutodistuksia ja työtodistuksia, hän ei niitä pystynyt näyttämään. Onneksi meillä on aina keittiössä ja salissa kokeneita ja tuttuja päälliköitä tarkkailemassa uusia työntekijöitä. Mitään vahinkoa asiakkaille ei tässä huijauksessa päässyt syntymään, Jokelainen toteaa.

Lähde: Iltalehti

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme