Mainos
Mainos

Ilmaista ruokaa! Mobiilisovelluksessa jaetaan vinkkejä maistiaisten löytämiseen

Anonyymin viestipalvelu Jodelin @ilmaistaruokaa-kanavalla vinkkaillaan, mistä päin kaupunkia saa hiukopalaa ilman pennin hyrrää.

Helsingissä Elielinaukiolla ilmaista proteiinirahkaa, Narinkkatorilla pikkukupeissa aasialaista ruokaa ja Myyrmannin Citymarketissa kahvia sekä munkkeja – omenahillotäytteellä. 

Korkeakouluopiskelijoiden suosimassa Jodelissa nimettömät käyttäjät, jodlaajat, jakavat tietoa ja kuvia kaupungilla vastaantulevista ruokanäytteistä, joita kohden suunnata. Ruoan vastineeksi osa tarjoajista saattaa toivoa osallistumista esimerkiksi kyselyyn. 

Useimpiin maistiaisilmoituksiin Jodel-väki suhtautuu neutraalisti, mutta välillä euroakaan kustantamaton ruoka saa kritiikkiä.

– Ilmaista jäätelöä jaossa syksyllä, vain Suomessa, kommentoi yksi jodlaaja kuvaa välipalajäätelöstä.

– Hyi vvvv… on taasen erään henkilön reaktio maksuttomaan maksalaatikkoon.

Paljon välipaloja, pääruokaa keskustelua vastaan

Ilmaiset pääruoat ovat ilmeisesti harvinaista herkkua, joita tarjoavat lähinnä herätysliikkeet. Vaihtelua nuudeleihin saa useammin välipalatuotteista, kuten rahkoista ja patukoista. Myös ilmaista kahvia on paljon tarjolla. 

Joskus tosin käy maistiaismunkki: Helsingin päärautatieasemalta on löytynyt esimerkiksi paketti mallaspossua sekä pussillinen perunoita.

Lemmikinomistajat @ilmaistaruokaa-kanavalla on otettu huomioon, ja ilmeisesti näytteitä kissan- ja koiranruoista jaetaan paljon. 

Hakekoon ken jaksaa

Osa kanavan käyttäjistä haluaa myös tehdä itse hyvää.

– Ei kellään haluaisi ilmaiseksi 1,5 litran Pepsiä? Sain sen tilatessani pitsaa, mutta en juo ollenkaan limpparia, enkä halua heittää turhaan menemään, kyselee eräs käyttäjä kanavalla.

Tapaaminen sovitaan ja aikataulu pettää, mutta loppujen lopuksi limonadipullo löytää uuden kodin päivän sisällä. 

Koska Jodel näyttää julkaisun 10 kilometrin säteellä oleville käyttäjille, ilmoitukset ilmaisista ruoista osuvat suhteellisen oikealle yleisölle. Useiden kilometrien matka saattaa tosin tuntua pitkältä vain maksutonta limonadia tai ruokamaistiaista varten, mutta onhan sitä jonotettu ilmaisia ämpäreitäkin.

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme