Mainos

Insinööri-Antti keksi täydellisen jälkiruoan piparitaikinasta – puolisokin ihmettelee: ”Tuntuu pöljälle, ettei tätä ole vielä keksitty”

Järvenpääläisessä uusioperheessä nautittiin viikonloppuna joulupipareita insinöörimiehen tyyliin.

Kaikki lähti siitä, kun uusioperheenäiti Tanja Ruohonen nautti aamupalaksi hieman piparitaikinaa järvenpääläisessä omakotitalossa – taikinahan on tunnetusti monen mielestä jopa parempaa kuin itse lopputuotos paistamisen jälkeen.

– Juhlimme lauantai-iltana ukon synttäreitä vähän etukäteen. Hän paistoi meille komeat viiden sentin paksuiset medium miinus -pihvit. Sunnuntaiaamuna jatkettiin vähän herkuttelua, ja söin edellisen viikonlopun lasten piparkakkutalkoista jääneet taikinat pois kuleksimasta

Viimeisen taikinakuution kohdalla Tanjan mies, Antti Ollinmäki kielsi kuitenkin puolisoaan syömästä enempää. Sen sijaan Antti nappasikin käteensä paistinpannun ja alkoi Tanjan yllätykseksi paistopuuhiin.

– Hän pyöräytti piparikuution pannulla ja tarjosi sen minulle syömäpuikoilla kermavaahdon kera. Se oli aivan sairaan hyvää! Päätettiin siltä seisomalta, että tehdään lapsille illalla herkkuannokset isin synttäreitten kunniaksi.

"Helppoa ja hyvää!"

Perheen lapset saivat illalla isänsä tuunaaman jätski-pipariannoksen, ihastuivat siihen ja nappasivat siitä saman tien kuvia. Tanja puolestaan päätti jakaa idean Facebookin suosittuun Kotiruokaryhmään, missä se keräsi nopeasti tykkäyksiä. 

– Olin aika varma etten ole ikinä kuullut kenenkään ennen paistaneen piparkakkutaikinaa pannulla.

Järvenpääläisperheessä pannulla paistetut piparipalat tarjoiltiin jäätelön, suklaakastikkeen ja kanelin kera. Piparitaikina oli kaupan valmistaikinaa pakkasesta.

– Helppoa ja hyvää! Ja varioida voi toki ihan mielin määrin. Rupesin haaveilemaan, että miltähän kuutiot maistuisivat juustotarjottimella, Auran kaverina esimerkiksi. Ainakin ne näyttäisivät hyvältä missä vaan! Tanja pohtii. 

Tanjan mukaan Antti suorittaa aina insinöörimäisellä tarkkuudella perheen ruokahuollon. Hävikkiä ei uusioperheen keittiössä juurikaan synny ja kesällä vähätkin biojätteet päätyvät omakotitalon kompostiin.

– Antti on aivan ihailtava tapaus siinäkin mielessä! Hän tekee kotiruokaa ronskisti ja kokeillen, mutta konstailematta. Ruoka maistuu kaikille aina ja budjetti pysyy hyvin kurissa. Olen miettinyt monta kertaa, että Antti voisi vetää minkä vaan Marttojen kurssin uusavuttomille ruokahuollon hoitamisesta, Tanja kehuu.

– Laitetaan mahtava idea kiertoon. Tuntuu pöljälle, ettei tätä ole vielä keksitty, hän jatkaa.

Insinöörin ohjeet piparipaloille pannulla:

Leikkaa jääkaappikylmästä piparitaikinalevystä  noin 2x2x2cm kuutioita. Laita pannulle hieman öljyä. Ylimääräiset öljyt kannattaa pyyhkäistä pois talouspaperilla, jotta öljyn maku ei tartu liikaa pipariin.

Paista piparipaloja alhaisella lämmöllä pannulla noin minuutin per puoli, kääntäen aina seuraava kylki, kunnes kaikki sivut on paistettu. Tarkoitus on, että sisus jää hieman pehmeäksi.

Laita jälkiruokakuppiin jäätelöä. Lisää kuutiot ja mausta annos kanelilla sekä suklaakastikkeella. Nauti glögin kera oman perheen kanssa - tai muussa hyvässä seurassa.

Resepti: Antti Ollinmäki

***

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot