Mainos
Mainos

IS: Huikea ura poiki tunnustuksen – hän on vuoden Kokkien kokki

Suomen Gastronomian Akatemian järjestämässä äänestyksessä on selvinnyt, kuka on vuoden Kokkien kokki 2015.

Vuoden 2015 Kokkien kokki -tittelin ansaitsi Ilta-Sanomien mukaan tänä vuonna arvostettuun Bocuse d'or -kokkikilpailuunkin osallistunut Matti Jämsén. Viime vuonna Jämsén sijoittui äänestyksessä kolmannella sijalle.

Jämsén keräsi kehuja sijoituttuaan Bocuse d'or -kilpailussa kunniakkaasti neljännelle sijalle. Suomi ei ole koskaan aiemmin menestynyt yhtä hyvin kokkien maailmanmestaruuskilpailuksi tituleeratussa vuosittaisessa mittelössä.

Näin kokit sijoittuivat äänestyksessä:

1. Matti Jämsén, ravintola G.W. Sundsmans, Helsinki

2. Jari Vesivalo, ravintola Olo, Helsinki

3. Filip Langhoff, ravintola Ask, Helsinki

4. Pekka Terävä, ravintola Olo, Helsinki

5. Eero Vottonen, ravintola Olo, Helsinki

6. Sasu Laukkonen, ravintola Chef & Sommelier, Helsinki

7. Erik Mansikka, ravintola Kaskis, Turku

8. Markus Aremo, Gastronomian Akatemia, Helsinki

9. Kari Aihinen, ravintola Savoy, Helsinki

10. Tomi Björck, BW-Restaurants, Helsinki

11. Michael Björklund, ravintola Smakbyn Åland, Kastelholm

12. Tommi Tuominen, ravintola Demo, Helsinki

13. Henri Alèn, ravintola Muru, Helsinki

14. Matti Wikberg, BW-Restaurants, Helsinki

15. Hans Välimäki, ravintola Välimäki, Helsinki

16. Ismo Sipeläinen, ravintola G.W. Sundsmans, Helsinki

17. Marko Rauhala, ravintola Mami, Turku

18. Heikki Liekola, ravintola Olo, Helsinki

19. Arto Rastas, ravintola Hella ja Huone, Tampere

20. Marko Palovaara, ravintola Bistro Omat, Kirkkonummi

Lähde: Ilta-Sanomat

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme