Mainos
Mainos

Iskikö naposteluhimo? Tehokkailla vinkeillä vältät turhan herkuttelun

Olet juuri syönyt päivällistä ja istut rauhassa television ääressä katsomassa lempisarjaasi. Yhtäkkiä himoitset pullaa, karkkia tai jäätelöä. 

Suurin osa mieliteoista ei liity oikeaan nälkään vaan tunteisiin. Etenkin väsyneenä mielitekoja vastaan on vaikea taistella.

Mieliteot eivät kuitenkaan kestä ikuisesti ja niitä vastaan voi taistella. Kokeile muutamaa tehokasta keinoa välttyä ylenmääräiseltä napostelulta. 

Syö ”turvallista ruokaa”

Turvalliset ruoat ovat vähäkalorisia, mutta täynnä kuitua, joka pitää nälän poissa. Näitä ovat esimerkiksi porkkanat, uuniperunat tai salaatti. Hedelmistä esimerkiksi greippi on loistovalinta. Greippi on superruokaa, jonka tiedetään kiihdyttävän rasvanpolttoa. Syömällä turvallisia ruokia et kerrytä päivään turhia kaloreita.

Käytä mielikuvitustasi

Erään teorian mukaan mieliteot iskevät, koska mietimme ruokaa. Täten mieliteot lakkaavat vaanimasta, kun et ajattele herkkuja vaan ohjaat ajatuksesi muualle. Huijaa siis aivojasi ja ala tietoisesti ajattelemaan kaikkea muuta kuin ruokaa, kun mieliteko iskee.

Queen Maryn yliopiston tutkimus testasi asiaa 48 henkilöllä. Testissä osallistujille tarjottiin miettimistä vaativa tehtävä aina, kun he ilmoittivat mielitekojen iskevän. Tapa näytti toimivan ja napostelu väheni selkeästi. 

Lähde: Health

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme